Compania românească UiPath a atras o nouă finanţare în valoare de 750 de milioane de dolari

  • UiPath a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari
  • Start-up-ul românesc a atras o nouă rundă de finanţare de 750 de milioane dolari
  • UiPath se pregăteşte pentru listarea la Bursa de la New York
Urmărește
564 afișări
Imaginea articolului Compania românească UiPath a atras o nouă finanţare în valoare de 750 de milioane de dolari

Un start-up pornit într-un apartament din Delea Veche a ajuns să scoată din buzunarul investitorilor străini 750 milioane de dolari. UiPath a ajuns la o evaluare de 35 de miliarde de dolari. Printre cei convinşi să pună banii jos în runda de finanţare au fost investitori ca Alkeon Capital şi Coatue.

Start-up-ul românesc, devenit între timp companie americană, este specializat în soluţii software de automatizare a proceselor repetitive din companii.

De la matematica din Bucureşti, la Microsoft in Seattle, apoi din nou în România, cu un vis de a avea propria afacere. Este povestea pe scurt a lui Daniel Dines, unul din fondatorii UiPath. Alături de Marius Tîrcă şi alţi 3 IT-işti, firma a luat naştere în 2005. Acum aproape 10 ani, compania s-a finanţat singură mulţi ani şi în 2013 fondatorii erau gata să tragă cortina. Dar au rezistat până în 2017, când compania a atras atenţia investitorilor. Atunci s-au trezit cu o finanţare de 30 de milioane de dolari şi o evaluare de 120. Iar anul trecut, de la statutul de „unicorn” a ajuns la cel de „decacorn”, etichetă pusă startup-urilor care trec de 10 miliarde de dolari evaluare.

În aprilie 2019, UiPath avea 400.000 de utilizatori în 200 de ţări, conform Ziarului Financiar.

CNBC a raportat în decembrie 2020 că firma atinsese un prag de venituri anuale de aproximativ 360 de milioane de dolari şi avea peste 6.300 de clienţi, inclusiv Amazon, Bank of America şi Verizon. Este o companie de succes care a pus Bucureşti pe harta financiară a lumii

UiPath se pregăteşte şi pentru listarea la Bursa de la New York, după ce în decembrie 2020 a înaintat actele către Autoritatea de Reglementare Americană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici