- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Compania Roşia Montană Gold Corporation anunţă reducerea activităţilor
Compania Roşia Montană Gold Corporation a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, reducerea activităţilor, decizie care ar însemna concedierea a aproximativ două treimi din cei 300 de angajaţi ai companiei.
Compania Roşia Montană Gold Corporation anunţă reducerea activităţilor
Anunţul a fost făcut de preşedintele Gabriel Resources, Alan Hill, care a declarat că a ajuns în punctul în care nu mai poate angaja oameni pentru că nu are nimic să le dea de lucru.
"În consecinţă, trebuie să disponibilizăm o mare parte a personalului nostru, deoarece majoritatea activităţilor noastre au fost sistate odată cu suspendarea procesului de autorizare. Ne vom concentra eforturile şi resursele asupra continuării procesului de autorizare EIM şi obţinerii autorizaţiilor necesare pentru acest proiect", a spus Alan Hill.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Alan Hill a adăugat că este o decizie dureroasă pe care trebuie să o ia, dar nu are altă soluţie decât să suspende şi programul de achiziţionare a terenului pentru noua exploatare, începută în anul 2002.
Potrivit sursei citate, până acum, "73 la sută dintre proprietăţile din amprenta proiectului au fost achiziţionate, întreg programul aminitit va fi suspendat până în februarie 2008".
Hill a explicat că managementul companiei a ajuns la această concluzie dificilă în urma suspendării procesului de autorizare privind exploatarea minieră din septembrie 2007, în condiţiile în care analiza raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului pentru mina propusă a fi construită în Roşia Montană era aproape finalizată.
Potrivit acestuia, compania Roşia Montană Gold Corporation a iniţiat, marţi, procedura legală cu privire la reducerea personalului, trimiţând notificări către sindicatul local şi către autorităţi.
Alan Hill a precizat că se aşteaptă ca aproximativ două treimi din totalul de 325 de posturi cu normă întreagă ale RMGC să fie desfiinţate. Ca un efect al ecestei măsuri, aproximativ 360 de localnici din Roşia Montană, care erau implicaţi în programul de cercetări arheologice, vor avea şi ei de suferit.
În altă ordine de idei, vicepreşedintele pe probleme juridice al companiei, Nicolae Suciu, a declarat că societatea a depus o plângere la Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei Ministerului Mediului de a suspenda procedura de aprobare a evaluării impactului asupra mediului şi va depune în săptămânile viitoare o plângere administrativă împotriva refuzului de a acorda autorizaţiile de siguranţa barajelor.
Membrii Guvernului ungar au fost informaţi, în noiembrie, de conducerea Ministerului român al Mediului, că procedurile de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Roşia Montană este blocată, deoarece unul dintre documentele depuse nu are efect juridic, iar investiţia face obiectul unui litigiu în instanţă.
Informarea privind stadiul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului a proiectului de la Roşia Montană a fost prezentată într-o şedinţă comună de Guvern româno-ungară, organizată la Sibiu.
Tribunalul Cluj a anulat, printr-o sentinţă definitivă, certificatul de urbanism eliberat de Consiliul Judeţean Alba pentru compania Roşia Montană Gold Corporation, firma anunţând că va ataca decizia instanţei.
Roşia Montană Gold Corporation intenţionează să exploateze timp de aproape 20 de ani zona de la Roşia Montană, susţinând că ar putea extrage câteva mii de tone de aur şi argint prin procedeul de cianurare. Compania româno-canadiană intenţionează să deruleze o investiţie de aproape un miliard de dolari, pentru exploatarea celui mai mare zăcământ auro-argintifer din Europa. În urma studiilor realizate în zonă, specialiştii au descoperit o rezervă de aproximativ 331 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.
Intenţia investitorului a atras protestele organizaţiilor ecologiste şi Academiei Române, dar şi ale autorităţilor ungare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40