- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Companii interesate de proiecte de investiţii în producţia de energie în România cer ajutor de stat
Mai multe companii străine, dintre care câteva din China, interesate să se asocieze cu firme româneşti pentru construcţia de termocentrale, solicită ajutoare de stat pentru aceste investiţii, pe care autorităţile nu le pot însă acorda, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discuţiilor.
Companii interesate de proiecte de investiţii în producţia de energie în România cer ajutor de stat (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)
"Investitorii vin cu condiţiile lor, cu care sunt obişnuiţi, printre care şi acordarea de ajutoare de stat, noi punem condiţiile noastre, care nu includ ajutoare de stat. Atât companiile chineze, cât şi altele, interesate de proiecte de producţie a energiei în România, cereau ajutor de stat sau alte tipuri de ajutor din partea Guvernului. În cazul companiilor chineze, în urma misiunii economice din iulie la Shanghai, ele au început să renunţe la astfel de cerinţe", au afirmat sursele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Sursele citatate au menţionat că proiectele de construcţie a unor grupuri energetice noi sunt cele ale Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari, cel al Termoelectrica de la Doiceşti şi cele ale ELCEN Bucureşti de la Fântânele şi Progresu.
"Companiile chineze vor mai degrabă să fie subcontractori, în baza unor finanţări asigurate de alţii, mai degrabă decât să investească ei. Dacă participă cu bani la investiţii, cer garanţii de stat la credite şi vor să le fie garantată achiziţia energiei pe care urmează să o producă la un anumit preţ, dar statul nu poate asta acum, pentru că e criză", au afirmat surse din sectorul energetic.
Una dintre companiile chineze interesate de astfel de proiecte este China National Electric Equipment Corporation, care vrea să construiască la Rovinari un grup energetic de 500 MW, investiţie estimată la aproximativ un miliard de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO