Companiile aeriene şi hotelurile de tranzit, parteneri de pierderi în pandemie

  • Călătoriile de business au scăzut cu 75% în pandemie
  • Pierderile hotelurilor şi ale industriei aeriene au fost de 710 miliarde de dolari în 2020
  • Hotelurile anticipează o revenire a capacităţii de 40% în cursul verii
  • Eurocontrol estimează revenirea zborurilor de 45% în cel mai bun scenariu pentru 2021
Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene şi hotelurile de tranzit, parteneri de pierderi în pandemie

Primele care au suferit de pe urma anulării zborurilor, după aeroporturi, au fost hotelurile de tranzit, care au gestionat anulări de rezervări pe bandă rulantă. Pierderile hotelurilor şi ale industriei aeriene au fost de 710 miliarde de dolari în 2020, potrivit Global Business Travel Association, citată de Financial Times.

„Există o conexiune directă între numărul de rezervări on-line şi numărul zborurilor. Cei care au ales să călătorească au venit fie cu o noapte înaintea zborului, fie când s-au întors au rămas peste noapte, tocmai pentru a preîntâmpina orice situaţii neprevăzute. Anticipăm cumva până la sfârşitul verii un grad de ocupare de 30-40%”, spune Claudia Stan, director de vanzari la Hilton Garden Inn Bucharest Airport.

În cel mai bun scenariu, dacă vaccinarea va fi eficientă, scăderea traficului aerian va ajunge la doar 45% în lunile de vară. Pe de altă parte, companiile aeriene speră la mai bine.

„Am văzut o mare scădere în rândul pasagerilor şi încă mai vedem o mare scădere. Din păcate, sunt încă multe restricţii. Principalii clienţi ai Wizz Air, cei care îşi vizitează prietenii şi rudele, cei care călătoresc pentru a locui, pentru a munci sau pur şi simplu care călătoresc între ţările lor de baştină începe să îşi revină încet, încet. Noi operăm acum la capacitate de 15-20% şi sperăm ca în vară să operăm la 80% din capacitate”, spune Andras Rado, Corporate Communications Manager Wizz Air.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici