- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (06.08.2024, 23:06)
- Mircea Nica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Companiile de asigurări de viaţă au plătit indemnizaţii de 445 mil. lei în T1/2024
Companiile de asigurări au plătit indemnizaţii brute, maturităţi şi răscumpărări pe zona asigurărilor de viaţă de 445 mil. lei în primele trei luni din 2024, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023.
Urmărește
131 afișări
Companiile de asigurări de viaţă au plătit indemnizaţii de 445 mil. lei în T1/2024
Potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor din primul trimestru (T1) al anului 2024, citate de ZF, din valoarea totală a indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite de asigurători în primele trei luni din 2024 pe zona asigurărilor de viaţă, circa 99% din total au fost acoperite de 10 companii de asigurări care actiează pe acest segment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Liderul clasamentului celor mai mari 10 companii de asigurări în funcţie de valoarea indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite pe zona asigurărilor de viaţă rămâne NN Asigurări de Viaţă. Astfel, compania a plătit 153 mil. lei în primele trei luni din 2024, înregistrând un avans de 7% faţă de perioada similară a anului trecut. După plata acestor indemnizaţii, maturităţi şi răscumpărări, societatea a rămas cu 131 mil. lei, bani pe care a trebuit să îi gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.
Poziţia a doua în top aparţine companiei BCR Asigurări de Viaţă, care a ajuns la o valoare a indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite în primele trei luni din 2024 de 81 mil. lei, în scădere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut. După plata acestor indemnizaţii, compania a răams cu 48 mil. lei, bani pe care a trebuit să îi gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.
Podiumul este completat de Metropolitan Life, care a înregistrat la finalul primelor trei luni din 2024 o valoare a indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite de 68 mil. lei, în creştere semnificativă cu 57% faţă de perioada similară a anului trecut. După plata indemnizaţiilor, societatea a rămas cu 126 mil. lei, bani pe care a trebuit să îi gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.
BRD Asigurări de Viaţă ocupă poziţia a patra în clasament, ajungând la o vlaoare a indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite în primele trei luni din 2024 de 47 mil. lei, în creştere cu 68% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. După plata acestora, societatea a rămas cu 59 mil. lei, bani pe care a trebuit să îi gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.
Asirom a urcat pe poziţia a cincea în clasamentul din primele trei luni din 2024, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la o valoare a indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite de 44 mil. lei, înregistrând un avans de 76% faţă de primele trei luni din 2023. După plata acestor indemnizaţii, compania nu numai că nu rămâne cu bani de gestionat ca în cazul competitorilor săi din top, dar în acelaşi timp trebuie să mai completeze cu 6 mil. lei.
Surse din piaţă au explicat pentru ZF că acest rezultat nu are nici un fel de impact asupra companiei, iar asigurătorii întotdeauna au un buffer pentru astfel de situaţii din momentele în care constituie rezervele.
În ceea ce priveşte poziţia a şase din top, aceasta este ocupată de Signal Iduna, care a înregistrat o valoarea de indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite în primele trei luni din 2024 de 40 mil. lei, în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut. După plata acestor indemnizaţii, compania a răams cu 67 mil. lei, bani pe care a trebuit să îi gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.
Allianz-Ţiriac este ocupantul poziţiei şapte în top, după ce în urmă cu un an se afla pe locul opt. Compania a înregistrat la finalul primelor trei luni din 2024 o valoare a indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite de 32 mil. lei, o valoare de peste 5 ori mai mare comparativ cu cea din primele trei luni ale anului 2023. După plata acestor indemnizaţii, Allianz-Ţiriac a rămas cu 66 mil. lei, bani pe care a trebuit să îi gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuileile administrative.
Poziţia a opta în clasament aparţine companiei Generali, care a ajuns la o valoare a indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite de 18 mil. lei în primele trei luni din 2024, în creştere cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. După plata acestora, Generali a rămas cu 16 mil. lei, bani de gestionat în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.
Pe ultimele două poziţii din clasament se află Grawe, cu o valoarea a indemnizaţiilor, brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite de 13 mil. lei şi Groupama cu o valoare de indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor plătite de 5 mil. le, nivel asemănător în primele trei luni din 2024 ca în primele trei luni din 2023.
Comparativ cu politica de reasigurare pentru asigurările generale, pe zona asigurărilor de viaţă, în mod tradiţional, companiile de asigurări preiau o parte mult mai mare din riscul subscris, astfel gradul de cedare în reasigurare este de obicei la un nivel mult mai scăzut.
Ca urmare a faptului că primele de asigurare sunt în general anticipate, iar despăgubirile, în caz de producerea evenimentului asigurat, sunt fixate prin contracte pentru fiecare eveniment, acestea fiind mai predictibile, asigurătorii de viaţă nu apelează la fel de frecvent la cedarea în reasigurare ca cele de asigurări generale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe