- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Companiile din subordinea MECMA şi-au atins "în cea mai mare parte" ţintele pentru primul trimestru
Companiile din subordinea Ministerului Economiei, monitorizate în cadrul acordului cu FMI, şi-au atins "în cea mai mare parte" ţintele financiare pentru primul trimestru din 2011, a anunţat miercuri Ministerul Economiei, în urma unei întâlniri cu o delegaţie FMI, BM şi CE.
"În cadrul întâlnirii s-a concluzionat că ţintele financiare pe primul trimestru al acestui an au fost atinse în cea mai mare parte de către companiile monitorizate, existând premise ca rezultatele să fie pozitive în continuare", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
În cadrul discuţiilor a fost abordat stadiul reformelor economice demarate de Guvern şi cel al programelor de restructurare din companiile monitorizate aflate în subordinea MECMA.
Totodată, au fost purtate discuţii despre situaţia înfiinţării celor două companii energetice naţionale.
În urma negocierilor cu FMI pentru încheierea unui nou acord, lista companiilor monitorizate a fost extinsă prin includerea altor nouă societăţi, respectiv Poşta Română, Tarom, Complexul Energetic Turceni, Filiala de Intreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv", Electrica Furnizare Transilvania Nord, Oltchim, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, precum şi societăţile Intervenţii Feroviare şi Telecomunicaţii CFR.
Pe listă au fost menţinute Compania Naţională de Căi Ferate CFR, CFR Călători, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, Metrorex, CFR Marfă, Electrocentrale Bucureşti şi Societatea Comercială Electrificare CFR, fiind însă scoasă Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF).
Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat la finele lunii martie că arieratele statului la nivel central au fost aproape eliminate, iar la nivel local legislaţia permite un control mai bun, astfel că în viitorul acord atenţia va fi orientată spre datoriile companiilor de stat, care sunt o problemă serioasă.
O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO