- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Companiile privatizate cer statului energie şi gaze ieftine
Companiile privatizate din metalurgie, siderurgie, chimie şi agricultură se întorc la stat să ceară electricitate şi gaze naturale ieftine, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban, la conferinţa Mediafax Talks about Energy.
Companiile privatizate cer statului energie şi gaze ieftine (Imagine: Mediafax Foto)
"În ultimul timp am constatat cu regret că avem mari probleme în sistemul energetic, care ţin în principal de securitatea şi siguranţa acestuia. (...) Toate companiile care au fost privatizate din siderurgie, metalurgie şi chimie se întorc acum la stat: industria chimică şi cea siderurgică ne-au cerut gaze şi energie ieftine, ca şi metalurgia. Agricultura vrea energie cât mai ieftină pentru suprafeţele irigabile, dar nu se preocupă de măsurile pe care trebuie să le ia", a afirmat Şerban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
El a spus că înfiinţarea, în timpul Guvernului Tăriceanu, a ministerelor Economiei şi Finanţelor a fost o eroare, la fel şi transferul majorităţii companiilor din portofoliul Ministerului Economiei la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
"Alăturarea la Ministerul Economiei a celui a Finanţelor a fost o greşeală, acest minister a stagnat doi ani, iar trecerea la AVAS a companiilor de la Ministerul Economiei a fost o stagnare a proiectelor mari, s-au pierdut doi ani, iar în total sunt patru ani în care nu a fost abordat niciun proiect major de mediu şi modernizare, de punere în funcţiune", a mai pus Șerban.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE