- Home
- Economic
- WASHINGTON, (26.11.2013, 17:14)
- Anca Dumitrescu
Companiile tehnologice din SUA pot pierde 35 mld dolari până în 2016, în urma scandalului de spionaj
Companiile tehnologice din Statele Unite ar putea pierde venituri de până la 35 de miliarde de dolari pânã în 2016, din cauza indignării internaţionale provocată de spionajul prin Internet făcut de Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA).
Urmărește
128 afișări
Companiile tehnologice din SUA pot pierde 35 mld dolari până în 2016, în urma scandalului de spionaj (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Dezvăluirile legate de activităţile de spionaj în străinătate efectuate de NSA ar putea costa companiile americane venituri de până la 35 de miliarde de dolari până în 2016, din cauza neîncrederii în securitatea informaţiilor din sistemele IT, potrivit grupului de cercetare Information Technology & Innovation Foundation din Washington, din conducerea căreia fac parte reprezentanţi ai unor companii precum IBM şi Intel, transmite Bloomberg.
"Pierderile potenţiale sunt uriaşe, având în vedere cât de mult depinde economia de informaţii", a declarat Rebecca MacKinnon, membru al grupului New America Foundation.
Orice pas înapoi în politica americană de menţinere a libertăţii Internetului ar putea provoca daune indirecte unor companii ca Apple şi Google, care profită de reţelele globale, în care există puţine restricţii naţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
-
Vicepreşedintele parlamentului slovac, în vizită la Moscova. Agenda discuţiilor
Aproape 40% din populaţia mondială, respectiv 2,7 miliarde de oameni, are acces la Internet, potrivit International Telecommunication Union, agenţie a Naţiunilor Unite cu sediul în Geneva.
Cisco Systems, cel mai mare producător de echipamente pentru reţele IT, a anunţat în această lună că dezvăluirile legate de activitatea NSA provoacă unele ezitări în rândul clienţilor de pe pieţele emergente.
Comenzile în China au scăzut cu 18% în cele trei luni încheiate pe 26 octombrie. În alte regiuni impactul nu este material, dar scandalul îi face pe oameni să se oprească şi să se mai gândească, a declarat Robert Lloyd, director pentru dezvoltare şi vânzări la Cisco.
Informaţiile despre spionajul american dezvăluite de fostul angajat al NSA Edward Snowden au potenţialul de a provoca daune serioase competitivităţii companiilor americane, cum sunt Apple, Facebook şi Microsoft, a declarat în această lună Richard Salgado, director pentru securitate informaţională la Google, la o audiere într-o comisie a Senatului american. El a spus că scandalul pune în pericol încrederea, care este esenţială acestui tip de afacere.
Dezvăluirile legate de activităţile americane de spionaj au determinat guverne din întreaga lume să ia în considerare propuneri care ar limita libertatea Internetului. Faptul ar putea avea consecinţe grave, neintenţionate, cum ar fi reducerea securităţii datelor, costuri crescute, competitivitate redusă", a arătat Salgado.
Ţări precum China şi Rusia, care vor să impună un control naţional mai mare asupra Internetului atrag sprijin pentru opiniile lor şi din partea altor puteri economice în dezvoltare, între care India, Mexic şi Coreea de Sud.
Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, care a fost una din ţintele de spionaj ale NSA, a cerut noi discuţii despre guvernanţa Internetului, cu sprijinul cancelarului german Angela Merkel, la rândul ei supravegheată de instituţia americană.
Agitaţia din Germania va afecta probabil afacerile din această ţară ale Akamai Technologies, consideră directorul general al companiei din Cambridge, Massachusetts.
"Este în mod clar rău pentru companiile americane, în special în Germania. Probabil vom pierde o parte din afacerile de aici", a spus Leighton.
Alte companii care ar putea fi afectate de scandalul de spionaj sunt de dimensiuni mici şi mijlocii, din domeniul financiar, manufacturier, al asistenţei medicale, educaţie, transporturi şi alte sectoare care nu au legătură directă cu Internetul, consideră Myron Brilliant, vicepreşedinte excutiv la Camera americană de Comerţ din Washington.
Citește pe alephnews.ro: Ana Dumbravă a câștigat al treilea titlu consecutiv de „Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume”
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Scandalul de SPIONAJ Germania - SUA: Ministrul german de Externe va avea o întâlnire cu o delegaţie a Senatului american
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe