Concedieri la Cemacon Zalău

Producătorul de materiale de construcţii SC Cemacon SA Zalău a disponibilizat, în luna ianuarie, prin concedieri colective şi individuale, 120 de persoane, adică aproape jumătate din angajaţi, din cauza restrângerii activităţii determinate de criza economică.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Concedieri la Cemacon Zalău

Concedieri la Cemacon Zalău

Managerul general al SC Cemacon SA Zalău, Ioan Crehul, a declarat, marţi, că în ianuarie 2009 firma şi-a închis una din liniile de producţie, măsură care era prevăzută de mai mult timp, dar care trebuia aplicată abia în 2010.

"Întreaga economie se confruntă cu această criză care ne-a determinat să ne restrângem activitatea şi să închidem cu un an mai devreme o linie de producţie a blocurilor ceramice. Închiderea acestei linii, care este mai veche, era prevăzută de mai multă vreme, dar abia pentru anul 2010. Am fost nevoiţi să reducem şi numărul angajaţilor, astfel că din cei 290 de oameni pe care i-am avut 120 au fost disponibilizaţi definitiv, prin concedieri colective şi individuale", a spus Ioan Crehul.

Potrivit sursei citate, linia de producţie pe care SC Cemacon SA Zalău a închis-o este activă din 1974, rentabilitatea ei fiind redusă din cauza consumului ridicat de gaze naturale, a energiei electrice consumate şi a cheltuielilor salariale.

În 2009, firma va avea doar o linie de fabricaţie a blocurilor ceramice, care a fost modernizată şi retehnologizată anul trecut, capacitatea fiind de 300 de tone pe zi, cu aproximativ 27 la sută mai puţin ca înainte de închiderea vechii linii.

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Zalău anunţa, la începutul lunii decembrie a anului trecut, că va restrânge activitatea de producţie şi va disponibilia, prin concedieri individuale şi colective, angajaţi de la secţia de blocuri ceramice şi celelalte structuri ale companiei, estimând o scădere cu aproape 30% a vânzărilor în 2009.

Producătorul de materiale de construcţii a consemnat în primele nouă luni ale anului trecut venituri în creştere cu 53,5%, de la 25,8 milioane lei la 39,7 milioane lei şi un profit net de şapte milioane lei, în urcare cu circa 90% faţă de nivelul de 3,7 milioane lei, din aceeaşi perioadă a anului 2007.

Compania, listată pe piaţa Rasdaq, are un capital social de 19,17 milioane lei, împărţit în 191,7 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu.

SSIF Broker Cluj-Napoca deţine 12,68% din acţiunile Cemacon, restul fiind controlat de alţi acţionari, potrivit celor mai recente date disponibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici