Concurenţă în Pacific. China a donat un complex de clădiri, Australia a construit un aeroport

China a donat un complex de clădiri în Vanuatu, în timp ce Australia şi Noua Zeelandă au inaugurat un aerodrom în valoare de 36,5 milioane de dolari americani în Insulele Solomon.

710 afișări
Imaginea articolului Concurenţă în Pacific. China a donat un complex de clădiri, Australia a construit un aeroport

Concurenţă în Pacific. China a donat un complex de clădiri, Australia a construit un aeroport

Ministrul de Externe din Noua Zeelandă, Winston Peters, s-a aflat marţi în Insulele Solomon pentru a preda aerodromul din Provincia de Vest, finanţat de ţara sa şi Australia, potrivit Reuters.

Prim-ministrul Insulelor Solomon, Jeremiah Manele, a participat la ceremonie, dar în curând ar putea să călătorească în China, concurentul celor două ţari care au construit aerodromul. Manele a fost şi în Australia săptămâna trecută pentru a le cere australienilor să le finanţeze recrutarea poliţiştilor locali.

Hu Chunhua, vicepreşedintele Comitetului Naţional al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPCC), a participat luni la o ceremonie în Vanuatu pentru a preda biroul prezidenţial şi clădirile ministerelor de finanţe şi externe construite de China. Tot în Vanuatu a avut loc o ceremonie prin care Australia a donat o barcă modernă forţelor locale de securitate.

China este cel mai mare creditor extern al Vanuatu, în timp ce Australia este cel mai mare donator.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pacific,
china,
australia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici