- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.12.2021, 12:40)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele în decembrie pentru reducerile de impozite
Companiile bine capitalizate în 2021 trebuie să îndeplinească o serie de condiţii până la 31 decembrie pentru a beneficia de reducerile de impozite, se arată într-o analiză Deloitte.
Urmărește
1424 afișări
Sursa Foto -Google Creative Commons
Potrivit specialiştilor, în perspectiva încurajării capitalizării societăţilor, în urmă cu un an au fost introduse o serie de reduceri la plata impozitelor pentru societăţile care îşi majorează şi/sau îşi îmbunătăţesc capitalurile proprii. Facilitatea presupune diminuarea impozitului pe profit, pe venit, în cazul microîntreprinderilor, ori a impozitului specific, pentru companiile din industria ospitalităţii, şi se acordă societăţilor care îşi menţin capitalurile proprii pozitive, dar şi în funcţie de creşterea acestora faţă de anul precedent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Reducerile, prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 153/2020, se acordă începând din 2022, pe baza situaţiei capitalurilor proprii de la 31 decembrie 2021. Prin urmare, nu mai este mult timp pentru a implementa acele operaţiuni menite să crească gradul de capitalizare a societăţii, mai ales că unele operaţiuni au şi termene date de Registrul Comerţului, se arată în analiza Deloitte.
Concret, societăţile care îşi vor menţine capitalul propriu pozitiv şi la un nivel de cel puţin jumătate din capitalul social vor putea primi o reducere a impozitului de 2% anual. În plus, companiile vor putea beneficia de o bonificaţie mai mare din impozitul datorat dacă îşi majorează capitalul propriu faţă de anul precedent. Reducerea poate ajunge la maximum 15% dacă toate condiţiile sunt îndeplinite.
Pentru a beneficia eficient de facilitate pe întreaga perioadă de aplicare (2021-2025), companiile trebuie să ţină cont de o serie de aspecte, precum implicaţiile fiscale şi juridice ale operaţiunilor de capitalizare, raportul cost-beneficiu sau potenţialele consecinţe ce pot apărea în viitor dacă decid să diminueze capitalurile majorate anterior.
În plus, contribuabilii trebuie să ia în calcul faptul că legislaţia prevede un mod specific de calcul al capitalurilor proprii, diferit de cel din definiţia contabilă. Spre exemplu, rezervele din reevaluare aferente activelor imobilizate nu intră în calculul capitalului propriu ajustat folosit în aplicarea bonificaţiilor fiscale, ceea ce înseamnă că o simplă reevaluare a activelor nu creează condiţia necesară aplicării facilităţii.
Sunt excluse de la acordarea bonificaţiilor instituţiile din domeniul financiar-bancar, al pieţei de capital, asigurări şi reasigurări, întrucât acestea au cerinţe specifice legate de capital, stabilite în mod distinct potrivit reglementărilor naţionale şi europene.
Conform concluziei celor de la Deloitte „mai sunt câteva săptămâni pentru a implementa operaţiuni de capitalizare a societăţilor, care să aibă efect la 31 decembrie 2021, pentru a beneficia de reduceri la impozitele datorate. Societăţile trebuie să aibă în vedere operaţiunile optime în funcţie de specificul activităţii, precum şi consecinţele contabile şi juridice ale acestora.”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe