- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.10.2012, 19:50)
- Liviu Iancu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conferinţa "Food Retail in Romania": AMRCR - Productivitatea redusă şi tehnologiile depăşite din agricultură, cauzele scumpirii alimentelor
Productivitatea redusă la nivel intern, care nu acoperă consumul populaţiei, şi tehnologiile depăşite din agricultură sunt principalele cauze ale scumpirii alimentelor, a declarat joi Alexandru Vlad, vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).
Urmărește
195 afișări
Conferinţa "Food Retail in Romania": AMRCR - Productivitatea redusă şi tehnologiile depăşite din agricultură, cauzele scumpirii alimentelor (Imagine: Shutterstock)
Astfel, România este nevoită să importe mâncare sau materie primă, ceea ce duce la majorări de preţuri.
El a spus că nici producătorii şi nici marile reţele comerciale nu scumpesc alimentele, şi a justificat prin profiturile mici obţinute de cele două categorii.
Primii comercianţi din România ca cifră de afaceri au rate ale profitului de 2,54%, 1,92% sau 3,32%, a afirmat Vlad la la conferinţa "Food Retail in Romania: Opportunities&Challenges", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România şi Agenţia Mediafax.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Retailerul de pe locul 4 se află pe pierdere, iar următorul are o profitabilitate de 2,9%
Dintre procesatori, potrivit AMRCR, ratele profitabilităţii sunt de 3,2% la cel mai mare producător de lactate, de 1,4% la al doilea şi de 1,7% la al treilea.
La panificaţie, primii doi producători au pierderi, iar următorii doi au rate între 2-3%.
"Dacă ne uităm la sectorul de carne, ratele profitabilităţii celor mai mari producători sunt 1,2%, 0,4%, 1,03%, - 2,8% şi aşa mai departe", a spus reprezentantul AMRCR.
El a adăugat că nici agricultorii nu măresc preţurile, iar ei au avut mai mult de pătimit decât de profitat.
"În ultimii cinci ani, de la aderare, România nu reuşeşte să-şi asigure produsele agroalimentare, deşi este pe un trend pozitiv. Paradoxal, România nu-şi asigură produsele agroalimentare, deşi suprafaţa agricolă este de peste 13 milioane de hectare", a afirmat Vlad.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe