Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture” | Preşedintele Pro Agro: România ar putea exporta în Indonezia 3 milioane de tone de cereale

Preşedintele Pro Agro, Emil Dumitru, a precizat, miercuri, la Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture” că piaţa indoneziană are o nevoie de 8 milioane de tone de cereale, din care 3 milioane de tone ar putea proveni din România, dacă autorităţile române spijină exporturile de materie primă.

Urmărește
360 afișări
Imaginea articolului Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture” | Preşedintele Pro Agro: România ar putea exporta în Indonezia 3 milioane de tone de cereale

Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture” | Preşedintele Pro Agro: România ar putea exporta în Indonezia 3 milioane de tone de cereale

„Piaţa indoneziană are o cerere de cereale din bazinul Mării Negre, este vorba de o miză destul de mare, de 8 milioane de tone de cereale pe care partenerii de acolo au solicitat-o (nevoia pe care o are Indonezia – n.r.) şi sper ca din 8 milioane de tone, 3 milioane să provină din România. Eu cred că este în primul rând interesul nostru, aţi văzut piaţa din Egipt, dacă aţi observat comportamentul de anul trecut, traderii noştri au pierdut practic undeva la 800 de mii de tone anul trecut, este vorba de licitaţiile cu cerealele cu grâu rusesc şi din Ucraina”, a declarat, miercuri, Emil Dumitru, preşedintele Federaţiei Naţionale ProAgro la Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture”, eveniment organizat miercuri de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa.

Potrivit lui Dumitru, autorităţile din România, precum Ministerul Agriculturii şi ANSVSA ar trebui să spijine exportul de cereale.

„Eu îmi doresc foarte mult, pentru că avem un grâu foarte bun, recunoscut pe piaţa mondială, să încercăm să deschidem cât mai multe pieţe, dacă tot politica ministerului este vindem materie primă, atunci piaţa indoneziană poate fi o miză, dar cel puţin ministerul şi ANSVSA să nu ne încurce, atât cerem, nimic mai mult, pentru că ne descurcăm, de la privat la privat se negociază destul de bine. Dar cerem sprijinul ăsta să putem face acele analiza, astfel încât să putem să exportăm”, a mai susţinut Dumitru.

Evenimentul organizat de MEDIAFAX, în colaborare cu Agrointeligenţa, şi-a propus să desluşească modul în care tehnologia, cea mai nouă activitate umană, se îngemănează cu agricultura, cea mai veche activitate umană. Agricultura se numără printre domeniile care adoptă şi care răspunde cel mai rapid la schimbările tehnologice, dintre toate zonele de activitate, iar tehnologia poate permite agriculturii să recupereze decalajele faţă de sistemele agricole occidentale.

Conferinţa şi-a propus discutarea manierei de finanţare a fermierilor români pentru a se dota tehnologic, dezbaterea modului cum au folosit fermierii aplicaţiile, cum poate lucra drona ca zilier la fermă, care sunt noutăţile momentului în materie de inputuri agricole – substanţe chimice, tratamente, seminţe, utilaje.

La eveniment au participat reprezentaţi ai companiilor de tehnologie, oficiali din Ministerul Agriculturii şi din agenţiile guvernamentale, reprezentaţi ai asociaţiilor de fermieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici