- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.03.2014, 11:36)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFERINŢA MEDIAFAX - Vasilescu, despre privatizări: Miresele frumoase s-au măritat şi unele n-au făcut partide foarte bune
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, apreciază, referitor la privatizările companiilor de stat din România, că "miresele frumoase s-au măritat şi unele n-au făcut partide foarte bune", arătând că cea mai bună "partidă" a fost câştigată de BCR, cu peste trei miliarde euro.
Urmărește
469 afișări
CONFERINŢA MEDIAFAX - Vasilescu, despre privatizări: Miresele frumoase s-au măritat şi unele n-au făcut partide foarte bune (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)
"În perioada 2004-2008 au intrat în România cam 20 miliarde euro în fiecare an. Sigur că banii ăştia au venit pe multiple căi. Au venit bani pentru privatizare, care e un fenomen cu care ne-am bătut noi în toţi anii ăştia de tranziţie. Eu cred că la această oră putem să discutăm despre privatizare în felul următor: miresele frumoase s-au măritat şi unele n-au făcut partide foarte bune. Dar au fost şi unele care au făcut partide foarte bune, cum a fost BCR, mă gândesc la o bancă când am luat peste trei miliarde de euro", a declarat Vasilescu vineri la conferinţa Mediafax Talks about European Funds.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Canada, bogată în zăcăminte de uraniu, ar putea deveni o „superputere” nucleară
El a arătat că, din păcate, în multe cazuri de "măritiş" nu s-au realizat partide foarte bune.
"Dacă ar fi înviat Ceauşescu şi ar fi văzut că pentru dragul lui combinat de la Galaţi s-ar fi luat 300 milioane şi pentru BCR trei miliarde, ar fi murit pentru a doua oară", a spus Vasilescu.
El a menţionat că, după perioada de boom, în care românii plecaţi în străinătate trimiteau în perioada de vârf, 2006-2007, câte 6-7 miliarde euro pe an, dintr-o dată "a căzut ghilotina", iar fondurile care veneau de peste graniţe n-au mai intrat.
"România n-a avut decât o şansă în acel moment, să apeleze la împrumutătorii internaţionali. În condiţiile în care eram ţară membră a Uniunii Europene, nu mai puteam să apelăm la FMI direct ca înainte, de această dată relaţia a fost via UE şi contractul s-a făcut cu trei instituţii, Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială", a precizat Vasilescu.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe