- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.06.2014, 11:29)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFERINŢA MEDIAFAX - Visa: IMM-urile utilizează numerar pentru circa 80% din plăţile firmei
Întreprinderile mici şi mijlocii utilizează numerar pentru circa 80% din plăţile firmei, în timp ce doar 8% utilizează carduri, se arată într-un studiu realizat de Visa România, din care reiese că peste 50% dintre IMM-uri au dificultăţi de gestionare a fluxului de numerar.
Urmărește
165 afișări
Cătălin Creţu, director regional România şi Croaţia al Visa (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
Dintre firmele care utilizează carduri, 5% deţin carduri de firmă, 2% carduri de debit, 1% carduri de credit şi 1% carduri de combustibil, în timp ce 4% realizează plăţi online şi 6% transferuri bancare. De asemenea, 1% utilizează CEC-uri şi tot 1% cambii ca modalităţi de plată, potrivit unor studii independente realizate la iniţiativa Visa pe fimele mici şi mijlocii.
"Realitatea este cruntă în ceea ce priveşte utilizarea instrumentelor de plată. Nu pornim de la zero, dar suntem departe", a declarat la conferinţa MEDIAFAX talks About SMEs, Cătălin Creţu, director regional România şi Croaţia al Visa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Kamala Harris ține primul discurs după ce a pierdut alegerile în fața lui Donald Trump: „Trebuie să acceptăm rezultatul acestor alegeri”
-
Criză politică în Germania. Coaliţia de guvernare s-a destrămat, iar Olaf Scholz vorbeşte despre alegeri anticipate: „Situaţia este gravă. Există un război în Europa, economia stagnează”
-
Liban: 40 de morţi şi 53 de răniţi în Baalbeck după raidurile israeliene
-
Ce va face Robert F. Kennedy Jr. în noua administraţie Trump: „Voi lucra imediat la asta”
Având în vedere aceste cifre, studiul arată că peste jumătate dintre IMM-uri gestionează cu dificultate fluxul de numerar şi aproape 60% consideră o provocare să aibă o evidenţă clară a finanţelor şi un control bun asupra cheltuielilor. În acelaşi timp, aproape două treimi din IMM-uri consideră că plata taxelor şi TVA-ului la timp este o provocare.
De asemenea, două din trei IMM-uri (circa 66%) au un singur cont curent şi lucrează cu o singură bancă, dar o mare parte dintre acestea realizează în principal depuneri şi retrageri de numerar. În plus, IMM-urile se aşteaptă şi consideră că este important ca banca să le ofere informaţii despre evidenţa plăţilor.
"Faptul că înnotăm în numerar este mai greu să gestionezi fluxul de numerar. Acest lucru este nesănătos pentru că este bine să introduci competiţia în afacerea ta, să vezi ce bancă îţi oferă cele mai bune oferte. Uneori ne plângem că avem doar 40 de firme în România, dar multe firme nu au relaţii cu băncile. Schimbările tehnologice pot deveni un aliat cheie al IMM-urilor într-un mediu de afaceri tot mai competitiv şi dificil. Utilizarea mijloacelor electronice de plată este pasul necesar pentru eficientizarea managementului resurselor financiare ale unei firme. IMM-urile reprezintă un sector important al economiei şi este nevoie de eforturi comune din partea tuturor părţilor implicate pentru susţinerea dezvoltării acestor afaceri", a menţionat Creţu.
Potrivit acestuia tot mai multe companii acceptă plata cu cardul întrucât primesc pe loc dovada tranzacţiilor, diminuându-şi astfel riscul întârzierii încasărilor.
"Una dintre percepţiile managerilor asupra mediului de afaceri este lipsa corectitudinii. În lupta cu economia subterană, trebuie să ne asumăm o promovare a plăţilor electronice, numai aşa se poate creşte volumul", a declarat Creţu.
El arătat că un instrument foarte eficient pentru firme este cardul de firmă, care ajută economisirea de timp şi de bani, prin simplificarea procesului de gestionare a cheltuielilor.
"Există interes în creştere pentru cardurile de firmă, însă cele mai multe carduri existente sunt utilizate pentru retragerea de bani şi nu pentru plăţi. Datele noastre arată că doar 20% dintre tranzacţii sunt pentru plăţi la POS-uri", a adăugat Creţu.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Trump a devenit cel de-al 47-lea Președinte al SUA după ce a câștigat Wisconsin
Citește pe www.zf.ro: Criză totală în Germania: Guvernul s-a prăbuşit şi este un haos politic fără precedent. Cea mai puternică economie europeană este în prag de colaps
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Citește și: CONFERINŢA MEDIAFAX - Jianu, Ministrul pentru IMM-uri: Mă îngrijorează numărul încă mare de firme care se desfiinţează
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Trump a devenit cel de-al 47-lea Președinte al SUA după ce a câștigat Wisconsin
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Conversație senzațională între Gigi Becali și Tzancă Uraganu: „Băi, să nu pui nasul pe…” Această discuție este EPICĂ, nu ai voie să o ratezi
CANCAN.RO
Schimbare importantă pentru milioane de ȘOFERI din România. Cei care au această categorie de permis auto pot conduce noi vehicule
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe