Confruntare între titanii finanţelor pentru piaţa aurului din Londra, în valoare de mii de miliarde

Unele dintre cele mai mari nume din domeniul finanţelor se luptă pentru controlul pieţei de aur din Londra - în valoare de cinci mii de miliarde de euro, un sector vechi de trei secole forţat să se adapteze erei digitale, potrivit Bloomberg.

Urmărește
3211 afișări
Imaginea articolului Confruntare între titanii finanţelor pentru piaţa aurului din Londra, în valoare de mii de miliarde

Confruntare între titanii finanţelor pentru piaţa aurului din Londra, în valoare de mii de miliarde (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În contextul în care London Bullion Market Association restructurează comerţul cu vânzări directe care reprezintă punctul de referinţă al pieţei, noi metode de a cumpăra şi de a vinde metale preţioase sunt pregătite să intre în funcţiune din 2017 din partea CME Group Inc., Intercontinental Exchange Inc. şi the London Metal Exchange.

Mai multe bănci au o miză importantă în această situaţie, inclusiv Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings Plc şi JPMorgan Chase and Co.

Aproape jumătate din comerţul cu aur cunoscut se desfăşoară în Londra. Tranzacţiile OTC se încheie cu o strângere de mână virtuală şi lasă riscurile în seama cumpărătorilor şi a vânzătorilor, nu şi în seama caselor de compensare. De la criza financiară, toate pieţele şi-au reevaluat modul în care îşi administrează afacerile şi riscurile, pe fondul intensificării cercetărilor reglementatorilor.

Aurul rămâne una dintre cele mai bune mărfuri şi o rezervă importantă pentru băncile centrale din lume. Deşi preţurile au scăzut în ultimii trei ani până în 2015, cererea şi-a revenit în ultima vreme.

În octombrie, reprezentanţii LBMA au raportat că traficul a crescut la o medie zilnică de 18,6 milioane de uncii, ceea ce reprezintă 23,5 miliarde de dolari, calculat ca valori medii lunare ale aurului în stare nativă.

Preţurile au crescut cu 9,6% în 2016, ajungând la 1.162,56 dolari pe uncie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici