- Home
- Economic
- WASHINGTON, (01.10.2012, 17:18)
- Iuliana Enache ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFRUNTAREA Obama-Romney: Programele economice ale celor doi candidaţi, prezentate la prima dezbatere prezidenţială din SUA
Crearea de locuri de muncă şi problema impozitelor se află în centrul bătăliei ideologice dintre Barack Obama şi Mitt Romney, relatează AFP, care prezintă principalele puncte ale programelor economice ale celor doi candidaţi la Casa Albă în dezbaterea ce va avea loc la 3 octombrie, la Denver.
Urmărește
271 afișări
Programele economice ale celor doi candidaţi, tema primei dezbateri prezidenţiale din SUA
OBIECTIVE
Barack Obama: crearea unui milion de locuri de muncă în sectorul manufacturier până în 2016, prin încurajarea companiilor să îşi "relocheze" producţia în Statele Unite, în special prin măsuri fiscale. Dublarea exporturilor pentru a susţine piaţa muncii. Reducerea la jumătate a importurilor energetice până în 2020 prin dezvoltarea resurselor de gaze şi a energiei "verzi".
Mitt Romney: crearea a 12 milioane de locuri de muncă prin redresarea economiei graţie scăderii impozitelor, dereglementării, deschiderii unor pieţe externe şi dezvoltarea resurselor petroliere şi gaziere americane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
BUGET
Barack Obama: reducerea cheltuielilor cu 4.000 de miliarde de dolari în zece ani, dintre care 2.000 au fost deja validate. Circa 1.950 de miliarde ar proveni din creşterea impozitelor pentru cei bogaţi şi eliminarea nişelor fiscale pentru companii, şi 850 de miliarde de economii graţie terminării războaielor din Irak şi Afganistan.
Mitt Romney: plafonarea bugetului federal la 20 la sută din PIB, faţă de 24,4 la sută în 2012. Votarea unei "reguli de aur" în Constituţie. Introducerea necesităţii unei supermajorităţi pentru votarea oricărei creşteri a impozitelor în Congres. Suprimarea nişelor fiscale (neprecizate) pentru finanţarea unei scăderi generale a impozitelor. Înlocuirea unui funcţionar din doi pentru reducerea numărului lor cu 10 la sută. Alinierea salariilor din sectorul public la cele din privat.
IMPOZITE
Barack Obama: majorarea baremului pentru cele două categorii de venituri de peste 208.250 de dolari. Nivelurile finale ar corespunde celor practicate înainte de mandatul lui George W. Bush (36 la sută şi 39,6 la sută). Creşterea impozitului pe profit de la 15 la 20 la sută pentru toţi. Reducerea impozitelor pentru companii de la 35 la sută la 28 la sută, respectiv 25 la sută în unele industrii.
Instaurarea "regulii Buffett" care prevede ca persoanele cu venituri mai mari de un milion de dolari pe ani să plătească un impozit de cel puţin 30 la sută.
Mitt Romney: reducerea cu 20 la sută a şase bareme de impozit pe venit; nivelul final va scădea de la 10 la 8 la sută pentru tranşa de venituri scăzute, şi de la 35 la 28 la sută pentru veniturile mai mari de 388.350 de dolari. Scăderea impozitelor pentru companii de la 35 la 25 la sută, aliniate mediei OCDE. Suprimarea impozitului pe profituri mai mici de 200.000 de dolari.
LOCURI DE MUNCĂ şi FORMARE
Barack Obama: investiţii în programe de învăţământ şi formare profesională, cu obiectivul ca Statele Unite să ocupe primul loc în lume în ceea ce priveşte persoanele ce deţin o diplomă în învăţământul superior până în 2020. Formarea şi recrutarea a 100.000 de profesori care să predea ştiinţe. Politica marilor lucrări de infrastructură.
Mitt Romney: refacerea programelor de formare federale pentru a le descentraliza. Crearea unor conturi individuale pentru educaţie. Creşterea cotelor de vize pentru străinii înalt calificaţi.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe