- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consiliul Concurenţei a finalizat o parte a investigaţiei iniţiate în 2005 pe piaţa carburanţilor
Consiliul Concurenţei a finalizat o parte a investigaţiei, iniţiată în 2005, pe piaţa carburanţilor pentru posibile înţelegeri între companii privind stabilirea preţului de vânzare a benzinei fără plumb, a declarat miercuri preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu.
Consiliul Concurenţei a finalizat o parte a investigaţiei iniţiate în 2005 pe piaţa carburanţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"O parte a acelei investigaţii este finalizată. Am primit răspunsul din partea Comisiei Europene, pe care l-am transmis companiilor vizate, urmând ca în 12 decembrie să le audiem din nou", a afirmat Chiriţoiu.
Consiliul a transmis în acest an Comisiei Europene un document în care arăta că are suspiciuni legate de înţelegeri la stabilirea preţului de vânzare a carburanţilor.
El a adăugat că informaţiile din răspunsul Comisiei Europene sunt confidenţiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Companiile vizate, printre care se numără OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL, vor avea o perioadă de 30 de zile pentru a-şi exprima punctele de vedere.
Investigaţia pe piaţa comercializării carburanţilor a început în 2005, dar a fost reluată în 2009, când a fost schimbată echipa care lucra la acest caz.
În luna ianuarie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a întocmit un raport privind producătorii şi distribuitorii de carburanţi, în care se spune că preţul la pompă a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fără a fi determinat de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, cursul valutar şi taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, câştigurile nefiind reflectate corespunzător.
Premierul Emil Boc a declarat atunci că majorarea preţului carburanţilor nu poate fi justificată cu povara fiscală impusă de stat prin taxele percepute companiilor petroliere şi a cerut ANAF să iniţieze inspecţia fiscală generală în cazul companiilor petroliere, precum şi Consiliului Concurenţei să efectueze verificări suplimentare pentru identificarea eventualelor cazuri de monopol.
Chiriţoiu afirma, în luna octombrie, că în acest an Consiliul Concurenţei şi-a propus să încheie toate investigaţiile mai vechi de trei ani, printre acestea numărându-se şi cea de pe piaţa combustibililor.
Cea mai mare sancţiune pe care o poate aplica Consiliul Concurenţei unei companii este amendarea cu 10% din cifra de afaceri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO