- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.03.2013, 14:13)
- Ana Maria Petcana
Consiliul Concurenţei analizează preluarea hipermarketurilor Real de către Auchan
Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care retailerul Auchan România preia controlul hipermarketurilor Real, a anunţat autoritatea.
Urmărește
290 afișări
Consiliul Concurenţei analizează preluarea hipermarketurilor Real de către Auchan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Deşi tranzacţia a fost notificată iniţial Comisiei Europene, Consiliul Concurenţei din România a fost considerată autoritatea cea mai potrivită pentru a realiza o analiză detaliată a pieţelor pe care Auchan îşi consolidează poziţia în urma preluării Real", se arată într-un comunicat al Consiliul Concurenţei.
Retailerul francez Auchan a anunţat în noiembrie anul trecut că a cumpărat operaţiunile Real din mai multe ţări, printre care şi România, pentru 1,1 miliarde de euro.
Pe piaţa locală, Auchan va prelua activităţile operaţionale pentru 20 din cele 24 de magazine Real. Cele patru unităţi excluse din tranzacţie se află în Arad, Constanţa, Oradea şi Suceava.
Vânzarea trebuie însă întâi să fie aprobată de către autorităţile de reglementare competente şi se aşteaptă să fie finalizată în 2013. Pe întreaga perioadă a acestui proces, Real anunţă că va continua activitatea, iar magazinele vor funcţiona cu program normal.
Vânzarea hipermarketurilor Real Europa de Est către Grupul Auchan vizează 91 de hipermarketuri Real în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România.
În aceste patru ţări, Real a realizat o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fără taxe în 2011, şi are 20 000 de angajaţi. Auchan, la rândul său, numără 98 de hipermarketuri şi peste 65 000 de colaboratori în aceste patru ţări.
Grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, deţine 10 hipermarketuri în România, cu 3.300 de angajaţi potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.
Al 12-lea grup de distribuţie din lume, Auchan este prezent în 12 ţări şi are 269 000 colaboratori. Este organizat pe cinci mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate şi 23 în mandate de gestiune, asociate şi în franciză), supermarketuri (767 integrate şi 1.665 în franciză sau asociate), divizia imobiliară (Immochan), bancă (Oney Banca Accord) şi e-commerce, cărora li se adaugă alte activităţi şi direcţii de creştere.
În 2011, cifra de afaceri a grupului a fost de 44,4 miliarde euro fără taxe, din care 55% a fost realizată în afara Franţei.
Reţeaua de hipermarketuri Real este o entitate a Metro Group. Sub marca Real, Metro Group deţine 316 hipermarketuri în Germania, precum şi 110 hipermarketuri în Polonia, în România, în Rusia, în Ucraina şi în Turcia. În anul fiscal 2011, Real a avut circa 70.000 angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 11,2 miliarde euro.
real,- Hypermarket România s-a lansat oficial în martie 2006 şi operează 24 de magazine pe piaţa locală în 18 oraşe din ţară (patru în Bucureşti, câte două în Timişoara, Oradea şi Constanţa şi câte unul în Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Bacău, Galaţi, Ploieşti, Piteşti şi Craiova). Reţeaua magazinelor real,- comercializează aproximativ 70.000 de produse alimentare şi nealimentare, provenind de la peste 1.700 de furnizori, dintre care 90% sunt din România.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe