- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.09.2023, 15:10)
- Cristina Bellu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consiliul Concurenţei suspectează Enel România de posibile abuzuri de poziţie dominantă. Reacţia companiei
Consiliul Concurenţei suspectează Enel România de posibile abuzuri de poziţie dominantă în piaţa de distribuţie a energiei electrice, conform Ziarului Financiar. Reacţia companiei.
Urmărește
381 afișări
Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la Enel România, la operatorii de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului - E-Distribuţie Muntenia SA, E-Distribuţie Banat SA, E-Distribuţie Dobrogea SA, precum şi la societăţile de furnizare a energiei electrice membre ale grupului Enel, respectiv Enel Energie SA, Enel Energie Muntenia, privind posibile abuzuri de poziţie dominantă al operatorilor de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Enel, în zonele în care aceştia deţin licenţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Practic, autoritatea de concurenţă are indicii că E-Distribuţie Muntenia SA, E-Distribuţie Banat SA şi E-Distribuţie Dobrogea SA, printr-o serie de acţiuni, limitează concurenţa pe piaţă, prin favorizarea propriilor furnizori de energie electrică, Enel Energie SA şi Enel Energie Muntenia SA, în detrimentul celorlalţi furnizori cu amănuntul şi al consumatorilor, au transmis miercuri oficialii instituţiei.
„Monitorizăm în mod constant activitatea companiilor aflate în poziţie dominantă, acestea având o responsabilitate specială cu privire la comportamentul adoptat în relaţia cu partenerii, tocmai pentru că se bucură de o poziţie deosebită pe piaţă. Suntem interesaţi de comportamentul companiilor din sectorul energetic, mai ales în contextul în care, în ultimii ani, statul român a adoptat măsuri de deschidere către concurenţă a pieţelor din acest sector”, spune Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Inspecţiile s-au desfăşurat la sediile şi unele puncte de lucru ale companiilor din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara, iar documentele se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.
„Vom interveni şi vom sancţiona orice încercare de denaturare a procesului de liberalizare, în interesul firmei dominante sau a unor companii din cadrul grupului, deoarece afectează interesele consumatorilor”, adaugă Bogdan Chiriţoiu.
În urma declaraţiilor făcute de Consiliul Concurenţei, reprezentanţii Enel România au transmis că au cooperat pe deplin cu autoritatea competentă, punând la dispoziţie toate documentele şi informaţiile solicitate.
“Consiliul Concurenţei a derulat o inspecţie inopinată la unele societăţi din grupul Enel în România. Societăţile Enel acordă o atenţie deosebită respectării legislaţiei în domeniul concurenţei, îşi desfăşoară activitatea cu transparenţă, nediscrimininare şi respect pentru clienţi, iar în cadrul inspecţiei au cooperat pe deplin cu autoritatea competentă, punând la dispoziţie toate documentele şi informaţiile solicitate.”
Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe