- Home
- Economic
- WASHINGTON, (20.12.2016, 01:21)
- Mihai Draghici
Consiliul de conducere al FMI menţine încrederea în Christine Lagarde
Consiliul de administraţie al Fondului Monetar Internaţional a reiterat, în urma reuniunii de luni seară, menţinerea încrederii depline în directotrul FMI, Christine Lagarde, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
241 afișări
Consiliul de conducere al FMI menţine încrederea în Christine Lagarde (Imagine: Miguel Medina / Mediafax Foto)
"Consiliul executiv a luat în considerare toţi factorii relevanţi, inclusiv conducerea remarcabilă a doamnei Lagarde, respectul larg şi încrederea de care se bucură la nivel global", se arată într-un comunicat oficial.
"În acest context, Consiliul executiv reafirmă încrederea deplină în abilitatea directorului de a continua activităţile în mod eficient", precizează comunicatul.
Conducerea Fondului Monetar Internaţional s-a reunit luni pentru a analiza verdictul de neglijenţă stabilit de o instanţă din Franţa în cazul directorului instituţiei. Christine Lagarde a fost găsită vinovată de "neglijenţă" de către judecătorii Curţii de justiţie a Franţei în procesul privind plăţi ilegale în valoare de 400 de milioane de euro făcute către omul de afaceri francez Bernard Tapie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Judecătorii instanţei de arbitraj au hotărât ca directorul FMI să nu primească nicio sancţiune. Christine Lagarde risca până la un an de închisoare şi o amendă penală de 15.000 de euro.
Decizia Curţii de Justiţie a Republicii Franţa poate fi contestată la Curtea de Casaţie.
Conform unor surse citate de postul francez RTL, Christine Lagarde a părăsit Franţa înainte de anunţarea verdictului, fiind la Washington. Statutul FMI nu prevede demiterea automată în cazul condamnării. Cazul datează de acum aproape 20 de ani, când Christine Lagarde era ministru al Economiei în Administraţia preşedintelui Nicolas Sarkozy. Christine Lagarde fusese inculpată în Franţa în decembrie 2015, iar pentru iniţierea procesului a fost nevoie de aprobarea instanţei supreme. Decizia de inculpare, în decembrie 2015, a fost surprinzătoare, dat fiind că procurorii recomandaseră în septembrie încetarea anchetei care o viza pe Christine Lagarde.
Fostul ministru al Economiei a fost cercetată pentru neglijenţă în serviciu, reproşându-i-se că nu s-a opus unei decizii de arbitraj şi nu a formulat recurs contra sentinţei din iulie 2008 care îl favoriza pe Bernard Tapie. Dosarul se referă la o sentinţă de arbitraj prin care Bernard Tapie a primit 403 milioane de euro, dintre care 45 de milioane ca prejudiciu moral, pentru încheierea unui litigiu cu Banca Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas în 1994.
Christine Lagarde a argumentat, pe parcursul investigaţiei şi a procesului, că a acţionat în interesul statului francez, prin respectarea în totalitate a legii.
Citeşte şi: Christine Lagarde, directorul FMI, găsită vinovată într-un dosar de fraudă de €400 milioane/ Conducerea FMI se reuneşte pentru a discuta despre situaţia directorului
Citeşte şi: Socialiştii moldoveni se pronunţă, printr-o rezoluţie, pentru denunţarea Acordului de Asociere cu UE
Citeşte şi: VIDEO Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat mortal/ Atacatorul, un fost poliţist, a strigat: Nu uitaţi de Alep / Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev ameninţă cu o ripostă dură
Citeşte şi: VIDEO Nouă morţi şi cincizeci de răniţi după un atac cu camion în Berlin / Un bărbat aflat în camionul care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal, şoferul a fost arestat
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 14:20