Consorţiul Goldman Sachs, Erste, BCR şi RCI va intermedia listarea Romgaz

Consorţiul Goldman Sachs, Erste, BCR, Raiffeiesen Capital&Investment (RCI) va intermedia oferta prin care Romgaz va fi listată la BVB, fiind desemnat marţi câştigătorul licitaţiei pentru selectarea brokerului.

Urmărește
291 afișări
Imaginea articolului Consorţiul Goldman Sachs, Erste, BCR şi RCI va intermedia listarea Romgaz

Consorţiul Goldman Sachs, Erste, BCR şi RCI va intermedia listarea Romgaz

Din consorţiu face parte şi firma de brokeraj Intercapital Invest, în calitate de subcontractor, pentru că firma a mai participat cu BCR la oferta de la Transelectrica şi existau nişte restricţii prevăzute în caietul de sarcini.

Pentru această ofertă Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a primit trei oferte, de la trei consorţii din care fac parte mari grupuri financiare - JP Morgan, Goldman Sachs şi Citibank - şi firme de brokeraj.

Celelalte două consorţii care au participat la licitaţie sunt JP Morgan - UniCredit CAIB - Alpha Finance - Alpha Bank - BT Securities, precum şi Citibank - Societe Generale - BRD - ING Bank.

După analizarea ofertelor tehnice, sindicatul Goldman Sachs, Erste, BCR, Raiffeiesen Capital&Investment (RCI) şi Intercapital Invest a obţinut 97 de puncte din 100, potrivit surselor citate.

Consorţiul JP Morgan - UniCredit CAIB - Alpha Finance - Alpha Bank - BT Securities a primit 98 de puncte, iar sindicatul Citibank - Societe Generale - BRD - ING Bank au obţinut 97 de puncte.

Câştigătorul a fost desemnat după deschiderea ofertelor financiare, care conţin comisioanele cerute de brokeri.

"Comisioanele a fost toate peste 1%. Câştigătorul a cerut un comision în jur de 1,15%", au afirmat sursele.

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Florin-Laurenţiu Vlădan, spunea la mijlocul lunii decembrie că oferta ar putea fi lansată în iunie sau în luna septembrie 2012.

Potrivit scrisorii de intenţie convenite de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional la ultimele negocieri, din toamna acestui an, procedurile de listare pe Bursă a Romgaz vor fi încheiate până la sfârşitul lunii iunie.

Oferta iniţială de la Romgaz va fi cea mai mare din istoria BVB, analiştii considerând că statul ar putea încasa aproximativ 300 milioane euro.

Ministerul Economiei controlează un pachet de 85% din acţiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea (FP) are 15% din titluri. Romgaz are un capital social de 383 milioane lei, divizat în 38,3 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei.

Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional să vândă acţiuni reprezentând 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, câte cel puţin 10% din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participaţie de 20% din CFR Marfă şi până la 20% din Tarom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici