- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.04.2013, 12:42)
- Stefan Musgociu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consorţiul Swiss Capital - BRD a depus singura ofertă pentru intermedierea listării Complexului Energetic Oltenia - surse
Consorţiul format din Swiss Capital şi BRD a depus singura ofertă pentru intermedierea listării şi vânzării unui pachet reprezentând 12% din acţiunile Complexului Energetic Oltenia la bursă, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de capital.
Urmărește
186 afișări
Consorţiul Swiss Capital - BRD a depus singura ofertă pentru intermedierea listării Complexului Energetic Oltenia
Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către brokerii interesaţi a fost luni, 15 aprilie, ora 12:00.
Unele companii mari de brokeraj şi bănci au discutat şi chiar au format câteva consorţii pentru a participa la intermedierea listării Complexului Energetic Oltenia, însă, după mai multe analize, au decis să nu mai participe.
Caietul de sarcini a costat 8.000 euro plus TVA, iar participanţii la licitaţie trebuia să depună o garanţie de participare de 30.000 de euro
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
-
Klaus Iohannis: Următoarele alegeri vor avea mai multă transparenţă, lecţiile au fost învăţate
-
Iohannis: România a avut o problemă enormă şi a făcut faţă
Valabilitatea ofertei depuse la licitaţie este de patru luni de la data deschiderii, respectiv luni, 15 aprilie, ora 13:00.
Privatizarea CE Oltenia prin listarea la Bursă implică majorarea capitalului social al companiei cu 15,29%, prin emisiune de acţiuni noi. Din acest pachet, 12% din acţiuni vor fi vândute pe piaţa de capital, prin ofertă publică, iar diferenţa de 3,29% din acţiuni vor putea fi subscrise de Fondul Proprietatea în baza dreptului de preferinţă, astfel încât FP să îşi poată menţine participaţia actuală.
În prezent, CE Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde lei. Statul deţine prin Ministerul Economiei 77,17% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea deţine 21,53% din titluri.
Compania a fost înfiinţată prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Ceomplexul Energetic Oltenia a fost înregistrat la Registrul Comerţului în data de 31 mai 2012.
În primele şapte luni de activitate, compania a consemnat o cifră de afaceri de 2,23 miliarde lei (494,4 milioane euro) şi un profit EBITDA de 681,5 milioane lei (aproape 151 milioane euro), realizând o producţie de energie electrică de 10 TWh şi o producţie de lignit de 17 milioane tone.
Complexul Energetic Oltenia produce energie electrică şi termică pe bază de lignit şi, totodată, se ocupă de extracţia şi prepararea lignitului.
Compania deţine 12 blocuri energetice cu o putere instalată de 3.570 MW, din care la Rovinari sunt 4 blocuri energetice de 330 MW pe lignit în condensaţie, la Turceni - 4 blocuri energetice de 330 MW pe lignit în condensaţie, iar la Craiova - 2 blocuri energetice de 315 MW pe lignit în condensaţie la Uzina Işalniţa. Încă 2 blocuri energetice de 150 MW/160 Gcal pe lignit în cogenerare sunt la Uzina Craiova II.
Compania deţine, totodată, 79 de utilaje miniere de mare capacitate, distribuite în 15 cariere, care pot asigura o capacitate de producţie de peste 30 milioane tone lignit pe an, potrivit datelor de pe site-ul Complexului Energetic Oltenia.
Potrivit scrisorii convenite cu FMI în luna ianuarie, Guvernul s-a angajat să vândă în acest an pachetele majoritare de acţiuni la cel puţin şase mari companii Oltchim (privatizare sau lichidare; administratorul judiciar va prezenta la jumătatea lunii aprilie un raport privind situaţia companiei), Complexul Energetic Oltenia (finalizare octombrie 2013), CFR Marfă (mijlocul lunii mai - precondiţie), Electrica (noiembrie 2013), Complexul energetic Hunedoara (mai - iunie, după fuziunea cu minele viabile din CNH), Poşta Română (mijlocul anului 2013) şi, posibil, Romgaz (după listarea din octombrie, final de an).
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe