Constanţa are mai multe structuri de cazare decât Bucureştiul şi Braşovul la un loc

Litoralul domină piaţa hotelieră din România. Constanţa are mai multe structuri de cazare decât Bucureştiul şi Braşovul la un loc.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Constanţa are mai multe structuri de cazare decât Bucureştiul şi Braşovul la un loc

Constanţa are mai multe structuri de cazare decât Bucureştiul şi Braşovul la un loc

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele privind capacitatea de cazare turistică la 31 iulie 2024.

Din totalul hotelurilor, 81,6% erau clasificate cu 3 şi 4 stele. Judeţul Constanţa a concentrat cel mai mare număr de structuri de primire turistică.

Cele mai multe hoteluri erau încadrate la categoria 3 stele (54,7% din total hoteluri), 4 stele (26,9%) şi 2 stele (13,8%). Hotelurile cu 5 stele au fost în număr de 49 de structuri (cu 5 mai multe faţă de 31 iulie 2023).

La data de 31 iulie 2024, erau neclasificate pe stele 87 structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare (faţă de 141 la aceeaşi dată a anului trecut), cele mai multe fiind în tabere de elevi şi preşcolari (47,1% din total în anul 2024), căsuţe turistice (13,8%), cabane turistice, apartamente şi camere de închiriat (fiecare cu câte 8,0%), campinguri (6,9%), hosteluri (4,6%).

Primele trei judeţe, ierarhizate după numărul total de structuri de primire turistică existente ( inclusiv apartamente şi camere de închiriat), au fost: Constanţa (1630 structuri de cazare), Braşov (1332 structuri de cazare) şi Suceava (831 structuri de cazare).

Judeţul Constanţa a deţinut cea mai mare pondere (26,1%) în totalul camerelor existente în structurile de primire turistică (exclusiv camerele din căsuţe), urmat de judeţul Braşov (7,8%) şi Municipiul Bucureşti (6,6%).

Din numărul total de locuri de cazare turistică existente, judeţul Constanţa a deţinut 26,3%, judeţul Braşov 7,9%, urmate de Municipiul Bucureşti cu 6,0%.

Din totalul de 205,7 mii camere existente în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, la 31 iulie 2024 (exclusiv camerele din căsuţe), 102,6 mii (49,9%) erau în hoteluri.

Pe zone turistice, din numărul total de locuri (449,9 mii), 113,2 mii erau în „staţiuni din zona litorală (exclusiv oraşul Constanţa)", 103,3 mii erau în „Bucureşti şi oraşele reşedinţă de judeţ (exclusiv oraşul Tulcea)", 96,3 mii în "alte localităţi şi trasee turistice", 86,2 mii în "staţiuni din zona montană", 40,4 mii în "staţiuni balneare" şi 10,5 mii în zona „Delta Dunării (inclusiv oraşul Tulcea)".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici