Constanţa are mai multe structuri de cazare decât Bucureştiul şi Braşovul la un loc
Litoralul domină piaţa hotelieră din România. Constanţa are mai multe structuri de cazare decât Bucureştiul şi Braşovul la un loc.
Constanţa are mai multe structuri de cazare decât Bucureştiul şi Braşovul la un loc
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele privind capacitatea de cazare turistică la 31 iulie 2024.
Din totalul hotelurilor, 81,6% erau clasificate cu 3 şi 4 stele. Judeţul Constanţa a concentrat cel mai mare număr de structuri de primire turistică.
Cele mai multe hoteluri erau încadrate la categoria 3 stele (54,7% din total hoteluri), 4 stele (26,9%) şi 2 stele (13,8%). Hotelurile cu 5 stele au fost în număr de 49 de structuri (cu 5 mai multe faţă de 31 iulie 2023).
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
La data de 31 iulie 2024, erau neclasificate pe stele 87 structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare (faţă de 141 la aceeaşi dată a anului trecut), cele mai multe fiind în tabere de elevi şi preşcolari (47,1% din total în anul 2024), căsuţe turistice (13,8%), cabane turistice, apartamente şi camere de închiriat (fiecare cu câte 8,0%), campinguri (6,9%), hosteluri (4,6%).
Primele trei judeţe, ierarhizate după numărul total de structuri de primire turistică existente ( inclusiv apartamente şi camere de închiriat), au fost: Constanţa (1630 structuri de cazare), Braşov (1332 structuri de cazare) şi Suceava (831 structuri de cazare).
Judeţul Constanţa a deţinut cea mai mare pondere (26,1%) în totalul camerelor existente în structurile de primire turistică (exclusiv camerele din căsuţe), urmat de judeţul Braşov (7,8%) şi Municipiul Bucureşti (6,6%).
Din numărul total de locuri de cazare turistică existente, judeţul Constanţa a deţinut 26,3%, judeţul Braşov 7,9%, urmate de Municipiul Bucureşti cu 6,0%.
Din totalul de 205,7 mii camere existente în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, la 31 iulie 2024 (exclusiv camerele din căsuţe), 102,6 mii (49,9%) erau în hoteluri.
Pe zone turistice, din numărul total de locuri (449,9 mii), 113,2 mii erau în „staţiuni din zona litorală (exclusiv oraşul Constanţa)", 103,3 mii erau în „Bucureşti şi oraşele reşedinţă de judeţ (exclusiv oraşul Tulcea)", 96,3 mii în "alte localităţi şi trasee turistice", 86,2 mii în "staţiuni din zona montană", 40,4 mii în "staţiuni balneare" şi 10,5 mii în zona „Delta Dunării (inclusiv oraşul Tulcea)".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump