- Home
- Economic
- PLOIEŞTI, (12.07.2013, 18:38)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Constantin: Evaziunea în agricultură, mai mare decât sprijinul primit de acest domeniu de la UE
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat, vineri, că evaziunea fiscală din domeniul agriculturii este mai mare decât sprijinul financiar atras de România de la Uniunea Europeană pentru acest domeniu, precizând că în ceea ce priveşte evaziunea fiscală nu există cifre absolute, ci procente.
Urmărește
424 afișări
Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Foto)
Prezent, vineri, în judeţul Prahova, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai crescătorilor de animale, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat că evaziunea fiscală în domeniul agriculturii este foarte mare, ceea ce creează probleme celor care sunt corecţi şi plătesc taxele şi impozitele către stat.
Referindu-se la evaziunea fiscală, Daniel Constantin a spus că în acest domeniu nu există cifre absolute, ci estimări în procente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Pe zona de evaziune, e foarte greu să estimezi în cifre absolute. Estimăm în procente. La panificaţie, avem un procent de 80 la sută, la celelalte domenii am mai dat cifre pe care le-am găsit şi la statistică, dar şi la Ministerul de Finanţe. Din păcate, este vorba de foarte mulţi bani. Nu aş vrea să mă hazardez, dar sunt suficient de mulţi încât să nu încasăm la bugetul de stat, încât să creeze probleme celor care sunt corecţi şi sunt mulţi cei care sunt corecţi pe piaţă şi care îşi plătesc taxe şi impozite în mod corect. Sigur că asta creează o competiţie neloială şi în final duce la insolvenţă, duce la falimentul anumitor societăţi. Mai mult decât atât, duce la pierderea locurilor de muncă", a afirmat ministrul Agriculturii.
Întrebat de jurnalişti dacă în agricultură evaziunea fiscală este mai mare decât sprijinul financiar primit de România de la Uniunea Europeană pentru acest domeniu, Constantin a răspuns: "Cu siguranţă cred că este mai mare".
Ministrul a evitat să dea cifre, spunând că pentru acest an Ministerul Agriculturii estimează că acest domeniu va atrage fonduri europene în cuantum de 2,8 miliarde de euro, fiind vorba despre plăţi directe sau de fonduri pentru dezvoltarea rurală.
În discuţiile cu agricultorii cu care s-a întâlnit, ministrul Daniel Constantin a afirmat că cei care practică evaziunea fiscală în acest domeniu evită controlul prin GPS folosind pentru transporturi camioane mai mici şi că, în aceste condiţii, a propus Ministerului de Finanţe monitorizarea prin GPS a TIR-urilor care intră în ţară şi care transportă produse agricole, astfel încât autorităţile să se asigure că marfa ajunge la destinaţie şi nu în depozite care nu sunt fiscalizate.
"Ministerul de Finanţe mi-a transmis că există în lucru un pachet mult mai mare, care cuprinde şi această măsură. Ce am văzut, că există organizări în zona celor cu evaziune fiscală să nu mai intre cu marfa în tiruri, undeva la graniţă să fie marfa împărţită în camioane ceva mai micuţe, în dubiţe. O să ne gândim să combatem şi aceste lucruri. Lumea este inventivă", a afirmat Daniel Constantin.
La sfârşitul lunii mai, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu mai mulţi miniştri pentru o discuţie legată de absorbţia fondurilor europene în perioada 2014-2020.
Cei mai mulţi bani din resurse comunitare vor fi alocaţi programelor de infrastructură, dezvoltare regională şi agricultură.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe