- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Construcţia South Stream ar putea începe în 2010
Construcţia gazoductului South Stream, destinat trasportului de gaze naturale din Rusia spre Europa, ocolind Ucraina, va începe în 2010, dacă studiile de fezabilitate nu vor indica probleme în acest sens, a declarat ministrul rus al Energiei, Sergei Smatko, citat de Novinite.
Construcţia South Stream ar putea începe în 2010 (Captură video)
Turcia şi-a dat deja acordul pentru efectuarea de lucrări de explorare în propria zonă economică a Mării Negre pentru South Stream, a declarat Smatko.
"Am arătat la Milano, cu ocazia unei întâlniri cu reprezentaţii Italiei şi Turciei, că suntem pregătiţi să dezvoltăm proiectul cu viteză maximă. Putem începe cel mai devreme în 2010. Gazoductul nu oferă o altă alternativă în afara aceleia de a fi construit", a precizat oficialul.
Europa este interesată în a avea numărul maxim de rute de tranzit pentru a garanta siguranţa pieţelor sale, a mai spus el, făcând referire la rivalitatea dintre South Stream şi proiectul european de gaze naturale Nabucco.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Gazoductul rus este proiectat să aibă o capacitate iniţială de 31 miliarde metri cubi pe an, cu posibilitatea creşterii volumului cu încă 16 miliarde metri cubi. Proiectul este dezvoltat de Gazprom şi grupul italian ENI şi are ca obiectiv livrarea de gaze naturale ruseşti către Europa începând cu 2015, ocolind Ucraina.
Nabucco, estimat la aproape opt miliarde de euro, vizează transportul a circa 31 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an din regiunea Caspică şi Asia Centrală către Europa. Gazoductul este dezvoltat de un consorţiu format din şase companii, cinci din partea statelor de tranzit şi un partener strategic german, respectiv Transgaz Mediaş, Botas (Turcia), OMV (Austria, acţionarul majoritar al Petrom), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria) şi RWE (Germania). Construcţia conductei este programată să înceapă anul viitor, iar primele transporturi de gaze ar putea avea loc în 2014-2015.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36