- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.04.2016, 15:17)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consultant imobiliar: Mulţi români dau avans pentru case prematur, fără să vadă cum arată locuinţa
Mulţi români dau avans pentru a rezerva un apartament în proiecte aflate încă pe hârtie, pe terenuri care nu au toate autorizaţiile luate, fără să vadă practic cum arată locuinţa pentru care iau un credit pe 30 de ani, a declarat Andreea Comşa, managing director Premier Estate Management.
Urmărește
3554 afișări
Consultant imobiliar: Mulţi români dau avans pentru case prematur, fără să vadă cum arată locuinţa (Imagine: Shutterstock)
"Se cumpără şi pe un teren pe care nu e nimic, un teren care nu are încă autorizare completă, nimic construit. Sunt oameni care rezervă locul fără să vadă nimic clar. E o nebunie prin Prima casă.", a mai spus Comşa.
Consultantul imobiliar a dat ca exemplu un proiect din sudul Capitalei pentru care a vândut 60 de apartamente în două luni, proiectul fiind încă în prima fază de construcţie, fără finisări.
"Oamenii se înghesuie să cumpere fără să vadă cum arată la final", a spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Decizii pripite de acest gen sunt periculoase pe termen lung, când e vorba de a contracta un credit pe 30 de ani.
"E ca un efect de turmă. Sunt clienţi educaţi, dar şi mulţi clienţi puţin educaţi, uşor de influenţat de agent, care poate fi foarte agresiv în promovare", a remarcat Comşa.
Pe de altă parte, reprezentantul Premier Estate Management spune că programul Prima Casă a fost esenţial în dezvoltarea pieţei imobiliare şi a ajutat mulţi tineri să îşi cumpere o casă.
Totuşi, sectorul trebuie să evolueze şi trebuie găsite alte soluţii de finanţare de către bănci, fără implicarea statului. În plus, Prima Casă a menţinut mare parte din domeniul rezidenţial într-o zonă de preţ care nu permite dezvoltările de calitate înaltă, iar această situaţie trebuie să înceteze, a mai spus Andreea Comşa.
Citeşte şi: Rata la bancă pentru un credit imobiliar în euro pe 30 de ani este 50% din chirie, însă pentru un credit de 50.000 de euro dai înapoi băncii 90.000 de euro
Citeşte şi: Fără precedent - Şeful bancherilor ridică tonul: Să nu vă întrebaţi de ce băncile nu mai acordă credite sau cresc costurile
Citeşte şi: Comisia juridică a adoptat legea dării în plată. Se va aplica şi celor în proces de executare silită. Programul Prima Casă va fi scos de sub incidenţa Legii dării în plată. Plafonul, majorat
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe