- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul de materiale de construcţii va urca în următorii ani cu până la 10% pe an
Consumul de ciment, var, ipsos, agregate minerale şi alte materiale de construcţii, precum BCA sau cărămidă, va urca în fiecare dintre anii următori cu 8-10%, ca urmare a investiţiilor în infrastructură, locuinţe, spaţii comerciale sau industriale, potrivit patronatului din industria cimentului.
Consumul de materiale de construcţii va urca în următorii ani cu până la 10% pe an (Imagine: Mediafax Foto)
"Apreciem că piaţa construcţiilor din România este doar la începutul perioadei de dezvoltare. Cererilor tot mai numeroase pentru dezvoltarea construcţiilor trebuie să li se răspundă din partea producătorilor de ciment, var ipsos, betoane, BCA, cărămidă, nu numai printr-o mai mare varietate de produse de calitate superioară, corespunzătoare standardelor UE, dar şi prin cantităţi sporite", a declarat directorul executiv al Patronatului Producătorilor de Ciment (CIROM), Ion Crângaşu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
El a menţionat că anul trecut România a importat clincher, semifabricat din care se obţine cimentul, pentru prima dată în ultimii 60 ani. Astfel, capacitatea de producţie a fost utilizată în mod intensiv, fiind necesară construcţia unor linii tehnologice suplimentare de fabricare a cimentului, a explicat Crângaşu.
Producţia de ciment a crescut anul trecut cu 17%, la 10,28 milioane de tone, iar vânzările acestui produs au totalizat 10,1 milioane de tone, faţă de 8,75 milioane de tone în 2006. Din totalul producţiei şi vânzărilor de ciment din 2007, circa 222.700 tone reprezintă clincher exportat.
Din totalul vânzărilor de anul trecut, 9,75 milioane tone de ciment au fost livrate pieţei interne, faţă de 7,69 milioane de tone în 2006.
Preşedintele CIROM, Mihai Rohan, care ocupă şi funcţia de director general al Carpatcement Holding, unul dintre cei trei mari producători de ciment din România, a estimat la sfârşitul lunii februarie că piaţa cimentului va creşte în acest an, în volum, cu 20%, la 12 milioane de tone, din care importurile vor reprezenta între 300.000 şi 500.000 de tone.
Potrivit datelor CIROM, producţia locală de var a atins anul trecut un volum de 1,9 milioane de tone, iar aproape jumătate din această cantitate a reprezentat vânzări pe piaţa internă.
Totodată, producţia de ipsos a urcat la 162.000 de tone, de la 145.562 de tone în 2006.
Crângaşu a precizat că evoluţia crescătoare a pieţei cimentului, varului şi ipsosului, precum şi a celorlalte materiale de construcţii poate fi influenţată negativ de creşterea preţurilor la combustibili şi energie electrică, precum şi de fiscalitate şi lipsa de predictibilitate legislativă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului