Consumul mediu de apa potabilă al bucureştenilor a crescut. Ce transmite directorul Apa Nova

În septembrie anul acesta, faţă de luna similară a anului trecut, consumul mediu zilnic, în Bucureşti, este de circa 486 mii de metri cubi de apă pe zi, cu circa 40 mii de metri cubi mai mult, a spus Mădălin Mihailovici, directorul general al Apa Nova, la un post de televiziune.

Urmărește
890 afișări
Imaginea articolului Consumul mediu de apa potabilă al bucureştenilor a crescut. Ce transmite directorul Apa Nova

Consumul mediu de apa potabilă al bucureştenilor a crescut este de circa 486 mii de metri cubi, în septembrie

De asemenea, Mihailovici a informat că pentru procesul de potabilizare a apei, cheltuielile directe ajung la valoarea de peste 5 milioane euro pe an.

“Nu putem separa zona producţiei de apă de zona de canalizare. Există investiţii care se fac în zona de producţie de apă, pentru că ea trebuie să fie potabilă în fiecare zi. Pentru procesul de potabilizare a apei cheltuielile directe sunt de peste 5 milioane de euro pe an. Investiţiile noastre în sistemul de alimentare cu apă şi în cel de canalizare, pentru acest an, depăşesc 27 milioane de euro”, a afirmat el.

În legătură cu posibilitatea inundaţiilor urbane, Mădălin Mihailovici a menţionat că Apa Nova este întotdeauna pretătită pentru ploaia care urmează. “Fiind o perioadă mai lungă fără precipitaţii, am curăţat caseta, camerele de siguranţă de la nodul hidrotehnic de la Popeşti-Leurdeni, am verificat zonele în care avem în mod frecvent probleme şi suntem pregătiţi să aşteptăm ploile de toamnă”, a completat el.

Directorul Apa Nova a semnalat existenţa unei probleme generale la nivel european: “Sistemul de canalizare, peste tot în Europa, este unul îmbătrânit. Marile oraşe, dar şi cele mai mici, s-au dezvoltat într-un ritm accelerat în ultimii 20 de ani şi exponenţial accelerat în ultimii şapte ani. Aşadar, acestor sisteme le este foarte greu să facă faţă acestui ritm de dezvoltare”, a declarat acesta.

Mădălin Mihailovici a mai spus că bucureştenii nu trebuie să se alarmeze cu privire la procesul de potabilizare a apei: “Apa a fost, este şi va fi potabilă. Staţiile de potabilizare ale apei sunt complet automatizate. O mică parte din parametri sunt în analiză, ne dozăm cantităţile de substanţe chimice, modul în care acţionăm pe fluxul de potabilizare. Bucureştenii nu trebuie să îşi facă griji la acest capitol. Este apa lor şi responsabilitatea noastră.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici