- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.09.2014, 16:41)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Contribuabilii ar putea plăti obligaţiile către Fisc şi primării cu cardul, la ghişeu şi online
Ministerul Finanţelor Publice va publica în 10 zile un proiect de ordonanţă care prevede plăţile cu cardul la ghişeele ANAF, dar şi plăţi online pentru sumele datorate, precum şi posibilitatea contribuabililor de a efectua plăţile către Fisc, primării şi alte instituţii publice în acelaşi loc.
Urmărește
431 afișări
Contribuabilii ar putea plăti obligaţiile către Fisc şi primării cu cardul, la ghişeu şi online (Imagine: Mihai Dascalescu/Arhiva Mediafax Foto)
"Proiectul are mai multe componente, nu numai plata cu cardul la ghişeu, dar şi plata cu cardul online şi posibil alt acceptator de plată. Dacă vom implementa proiectul aşa cum îl gândim în momentul de faţă cu plata cu cardul, vom fi primii din lume care-l vom face. Ne comparăm cu alte agenţii fiscale, din câte ştim sunt destul de avansaţi şi australienii în acest sens. În momentul când vom ieşi cu proiectul de ordonanţă vom vedea în ce formă este, dar este foarte posibil să fim primii din lume care vom avea un astfel de sistem", a declarat luni ministrul Finanţelor Publice, Ioana Maria Petrescu, în conferinţa de lansare a platformei ANAF prin care persoanele fizice pot solicita mai multe documente online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Ea a precizat că proiectul de ordonanţă, anunţat de premierul Victor Ponta, prezent la conferinţă, pune bazele legale ale unui astfel de sistem, însă pentru aplicarea sa este nevoie de o perioadă mai îndelungată, de 6-12 luni pentru ca o persoană să-şi poată plăti taxele cu cardul la ghişeu.
Premierul a precizat că Guvernul realizează cadrul legal şi acordurile, investiţiile urmând să fie făcute de emiţătorii privaţi (băncile).
La rândul său, Valentin Mavrodin, directorul Direcţiei Trezorerie şi Contabilitate Publică în MFP, a explicat că abordarea actului normativ este de a acoperi atât taxele achitate către ANAF, cât şi cele către primării.
"Vrem ca trezoreria statului să devină acceptator de plată, pentru că problemele întâmpinate de ghişeul.ro (platformă pe care cetăţenii pot plăti online taxele locale - n.r.) în prezent sunt legate de experienţa pe care o au autorităţile locale şi costurile pe care le generează implementarea unui astfel de sistem. În România sunt peste 3.200 de autorităţi publice locale, costurile individuale sunt de 300 euro doar pentru interconectare, vorbim de 1,5 milioane euro extrapolând la toate autorităţile locale. Vrem ca trezoreria statului să ofere gratuit acest sistem către toate autorităţile locale", a afirmat Mavrodin.
El a arătat că, devenind acceptator, trezoreria poate oferi serviciul de achitare online gratuit pentru toate instituţiile publice din România, indiferent de natura obligaţiilor de plată. Totodată, toţi deţinătorii de carduri pot utiliza acest serviciu, scopul fiind de a interconecta toate instituţiile publice.
"De asemenea, mai avem un act normativ şi lucrăm cu două bănci mari pilot, cu CEC şi BCR, pe un produs unde persoanele fizice clienţi ai acestor bănci, de peste 7 milioane, pot achita obligaţiile gratuit. Acest sistem vrem să-l conectăm la un moment dat cu aplicaţiile de internet banking ale băncilor - avem cadrul legal creat - şi atunci, dacă accesezi o interfaţă de internet banking, poţi să-ţi vezi obligaţiile de plată şi să le achiţi", a spus Mavrodin.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul