Femeia a postat pe Facebook chitanţa discordiei, criticând suma percepută pentru destuparea sticlei, relatează La Repubblica.
„Trei sandvişuri şi un vin – 40,90 euro şi până aici nu mă pot plânge”. Dar cei 8 euro în plus pentru destuparea sticlei nu au fost tocmai pe placul ei, la sfârşitul mesei primind o notă de plată finală de 48,90 euro: „Ceea ce m-a lăsat fără cuvinte au fost cei 8 euro pentru scoaterea dopului”.
Femeia adaugă că ospătăriţa avea încheietura umflată şi nu a putut deschide sticla, aşa că a fost salvată de un manager care, după ce a scos dopul, a lăsat sticla pe tejghea, fără să servească vinul sau să aducă gheaţă.
Postarea femeii a devenit virală.
Unii se întreabă dacă sticla a fost destupată cu o sabie, având în vedere preţul, alţii sugerează clienţilor să aducă un tirbuşon de acasă.
„Vor ajunge să ne taxeze parmezanul pus pe paste cu sos de roşii”, a comentat un locuitor din Palermo.
Proprietarul vinotecii din Palermo, Giuseppe Prezzemolo, a încearcat să pună capăt controversei, spunând că suma este justificată, deoarece include costul serviciului de servire a vinului la masă: „Preţurile vinurilor sunt afişate pe rafturi, dar e evident că, dacă clientul, în loc să ia sticla acasă, o serveşte la masă, adăugăm o suprataxă fixă de 8 euro, ceea ce este totuşi mult mai puţin decât cât ar costa acelaşi vin la restaurant”. „Scoaterea dopului” înseamnă „servirea la masă”, adaugă acesta.
Cazul vine după o vară de încasări nebuneşti, de la 20 de euro percepuţi pentru tăierea unui tort într-un restaurant din centrul oraşului Palermo, la felierea unei pâini contra dumei de 2 euro în Como, până la 2 euro ceruţi unei mame care a solicitat o farfurie în plus, la Finale Ligure, pentru ca fiica ei de 3 ani să guste mâncarea pe care o consuma ea.