Video Copiii trebuie să înveţe despre bani, însă puţini părinţi conştientizează asta

  • Există cursuri de educaţie financiară, dar, în mod paradoxal, sunt mai căutate în şcolile de stat
  • Cererea pentru educaţia financiară vine în clasele primare şi prea puţin în licee sau facultăţi
  • Adrian Asoltanie, trainer financiar: Copiii trebuie să primească structurat educaţia financiară
Urmărește
4173 afișări

Educaţia financiară este foarte importantă, mai ales de la vârste fragede. În mod paradoxal, cei care înţeleg acest lucru nu sunt neapărat oamenii cu mulţi bani. Dovadă – opţionalele de educaţie financiară au mai mult succes în şcolile de stat decât în cele private.

Este o mentalitate greşită – spune trainerul financiar Adrian Asoltanie.

Tocmai oamenii cu venituri peste medie ar trebui să se precupe de acest aspect, pentru că urmaşii lor sunt cei care vor reprezenta sectorul financiar în viitor. Vor moşteni afaceri şi resurse preţioase şi nu vor fi pregătiţi să le gestioneze.

„Există un opţional de educaţie financiară care se practică la alegerea copiilor, la alegerea părinţilor de fapt dar n-aş zice că este o prioritate. Eu sper să devină în contextul ăsta o prioritate educaţia financiară pentru copii. Eu ţin cursuri în şcoală pentru copii de la clasa I, a 4-a, 5-8 şi asa mai departe. Mai degrabă în şcoli de stat. Ai să fii surprinsă, când am început acum 4 ani de zile ziceam, aa, privaţii o să fie primii care o să zică: vrem educaţie financiară. Paradoxul este că oamenii cu foarte mulţi bani nu, nu consideră că au nevoie  atât de mult să dea mai departe educaţie financiară copiilor într-o formă, într-o structură anume”, spune Adrian Asoltanie.

„Tocmai copiii părinţilor cu bani au nevoie de o educaţie mai serioasă financiară pentru că la un moment dat ei vor rămâne cu nişte resurse foarte importante. Nu poţi la 20, 25 de ani să verşi peste el câteva apartamente sau mai ştiu eu ce business şi să zici descurca-te acum”, adaugă trainerul. 

„Solicitările au venit de obicei din zona de şcoli de stat, clasa a 2-a, a3-a este cea mai. Acolo sunt probabil părinţii cei mai conştienţi”, mai explică acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici