- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cord Blood Center estimează pentru acest an afaceri în creştere cu 25%, la cinci milioane euro
Banca de celule stem Cord Blood Center (CBC) estimează pentru acest an afaceri în creştere cu 25%, la cinci milioane de euro, evoluţie susţinută de creşterea numărului de clienţi, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul de marketing al companiei, Adina Scaringi.
Afacerile companiei au crescut în 2010 cu 5%, la patru milioane de euro.
"A crescut gradul de conştientizare asupra beneficiilor aduse de acest serviciu medical. Părinţii au înţeles că recoltarea de sânge placentar este o asigurare asupra sănătăţii copiilor şi acest lucru va conduce şi la o creştere a cifrei noastre de afaceri", a explicat Scaringi.
CBC a deschis la Cluj, în iulie 2008, prima bancă privată de celule stem şi primul laborator pentru procesarea sângelui prelevat din cordonul ombilical al gravidei.
În 2009, compania a investit 1,5 milioane euro pentru deschiderea unui laborator şi a unei băncii de sânge placentar în Bucureşti. De asemenea, Cord Blood Center a construit în 2009 un nou spaţiu de stocare la Cluj.
CBC a primit în luna iunie a anului trecut prima solicitare de eliberare a unei grefe de sânge placentar în cazul unui copil bolnav de talasemie.
O recoltare de celule stem costă la Cord Blood Center 3.270 de lei, iar taxa de depozitare este de 140 de lei pe an, potrivit datelor CBC.
"În pofida contextului economic, ne-am asumat creşterea TVA-ului şi nu am modificat tarifele. Este o politică a companiei, aceea de a păstra pe cât posibil tarifele. Mai mult, am realizat numeroase proiecte care vizează plata eşalonată, un proiect realizat în colaborare cu o bancă şi care are în vedere obţinerea unui credit în condiţii speciale, pentru creşterea accesibilităţii tinerelor cupluri care vor să apeleze la recoltarea de sânge placentar", a adăugat Scaringi.
Reprezentantul companiei a precizat că din 2006, când a fost realizată prima recoltare de sânge placentar, au fost deserviţi 45.000 de clienţi.
Valoarea pieţei serviciilor medicale, care vizează depozitarea celulelor stem, se ridică la aproximativ cinci milioane de euro, potrivit estimărilor Cord Blood Center.
Adina Scaringi a adăugat că se aşteaptă la un avans al pieţei de profil cu aproximativ 10%, pe fondul creşterii numărului de clienţi.
"Începând cu anul 2009, piaţa celulelor stem a devenit mai dinamică. Dacă în 2009 piaţa era formată din cinci firme care ofereau acest gen de servicii, în 2010 numărul acestora a urcat la peste 10. (...) Considerăm că piaţa va înregistra o creştere cu aproximativ 10%, în ciuda factorilor economici deloc optimişti care au afectat toate domeniile în ultimii doi ani", a mai spus Scaringi.
Principalii concurenţi ai Cord Blood Center sunt Biogenis şi Stem-Health Unirea, deţinută de Centrul Medical Unirea şi grupul elen Hygeia.
Cord Blood Center, companii înfiinţată în anul 2004, a fost prima companie autorizată în România să ofere servicii de "family banking" de sânge placentar. Compania, care numără în prezent aproximativ 100 de specialişti, este controlată în proporţie de 95% de firma slovacă Cord Blood Center, restul de 5% fiind deţinut de cetăţeanul slovac Zohdy Hamid.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO