- Home
- Economic
- CÂMPINA, JUD.PRAHOVA, (07.06.2013, 20:31)
- Andreea Unturica , Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corecţii financiare de 12 milioane de euro în PNDR, la cinci miliarde plătite, în perioada 2007-2013
Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) a primit corecţii financiare de 12 milioane de euro la cinci miliarde de euro plătiţi din 2007 şi până în prezent, directorul general al APDRP solicitându-le beneficiarilor acestui program să fie "corecţi" şi să nu mai încerce să facă "anumite nereguli".
Urmărește
404 afișări
Corecţii financiare de 12 milioane de euro în PNDR, la cinci miliarde plătite, în perioada 2007-2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Din 2007 şi până în prezent, proiectele pe fonduri europene destinate dezvoltării mediului rural şi derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) au primit corecţii financiare de 12 milioane de euro, a afirmat directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), George Turtoi, prezent, vineri, la Câmpina, în judeţul Prahova, unde a avut loc caravana "PNDR vine în satul tău".
În acest context, directorul APDRP a susţinut că în cadrul proiectelor sunt descoperite numeroase nereguli făcute cu ştiinţă sau cu neştiinţă şi a făcut un apel la beneficiari să fie "corecţi, deschişi, fără să mai încerce să facă anumite nereguli".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
"Descoperim continuu nereguli în cadrul proiectelor, ori din neştiinţă, ori din rea-voinţă. Nu le descoperim numai noi, le descoperă şi Comisia Europeană. Dacă România nu ia măsuri, riscă corecţii financiare. Până în prezent, programul nostru a avut cele mai mici corecţii financiare de-a lungul timpului. Din 2007 până în prezent, am avut în total doar 12 milioane de euro corecţii financiare la cinci miliarde de euro plătiţi. Deci e ceva pe care niciun stat membru nu a reuşit să obţină. Dar şi beneficiarii trebuie să fie pur şi simplu corecţi, deschişi, fără să mai încerce să facă anumite nereguli ori cu neştiinţă, ori cu bună ştiinţă", le-a spus directorul APDRP celor prezenţi la discuţii.
În acest context, George Turtoi a precizat că pentru următoarea programare a fondurilor europene APDRP intenţionează să pună la punct un sistem simplificat de depunere a proiectelor pe fonduri europene. Acest sistem include "sesiuni mult mai lungi, în care să nu se schimbe condiţiile din ghidul solicitantului" , o selecţie automată a unor proiecte care depăşesc un anumit prag de punctaj, astfel încât să nu fie "aglomerate toate proiectele în evaluare într-o singură perioadă" dar şi comunicare online între beneficiari şi APDRP.
"Deja este implementat, dar nu am putut da în producţie încă pentru că nu mai avem sesiuni pe măsurile respective, un sistem de depunere online a proiectului mai ales pentru măsurile unde sunt proiecte cu finanţare mare, acolo unde beneficiarii toţi au acces la internet, consultanţii de asemenea şi să facem o preselecţie a proiectelor în baza unei aplicaţii depuse online şi ulterior după ce vedem că proiectul este selectat, chemăm omul cu toate documentele şi semnăm contractul de finanţare", a spus George Turtoi.
"Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a avea motive să nu mai cerem documente în plus" le-a mai spus directorul APDRP beneficiarilor de proiecte prin PNDR.
Potrivit lui Turtoi, în anul 2012 au fost depuse 20.000 de proiecte în cadrul PNDR, iar în prezent dintre cele 20.000 de proiecte mai sunt de evaluat aproximativ 5.000 de proiecte.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe