- Home
- Economic
- CÂMPINA, JUD.PRAHOVA, (07.06.2013, 20:31)
- Andreea Unturica , Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corecţii financiare de 12 milioane de euro în PNDR, la cinci miliarde plătite, în perioada 2007-2013
Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) a primit corecţii financiare de 12 milioane de euro la cinci miliarde de euro plătiţi din 2007 şi până în prezent, directorul general al APDRP solicitându-le beneficiarilor acestui program să fie "corecţi" şi să nu mai încerce să facă "anumite nereguli".
Urmărește
404 afișări
Corecţii financiare de 12 milioane de euro în PNDR, la cinci miliarde plătite, în perioada 2007-2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Din 2007 şi până în prezent, proiectele pe fonduri europene destinate dezvoltării mediului rural şi derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) au primit corecţii financiare de 12 milioane de euro, a afirmat directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), George Turtoi, prezent, vineri, la Câmpina, în judeţul Prahova, unde a avut loc caravana "PNDR vine în satul tău".
În acest context, directorul APDRP a susţinut că în cadrul proiectelor sunt descoperite numeroase nereguli făcute cu ştiinţă sau cu neştiinţă şi a făcut un apel la beneficiari să fie "corecţi, deschişi, fără să mai încerce să facă anumite nereguli".
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ambulanţă implicată într-un accident grav pe DN 2, în Vrancea: o persoană a murit, mai multe sunt rănite/ Încă o persoană a murit
-
Incendiu într-o parcare din Sectorul 2 al Capitalei: Două maşini, afectate
-
România la limită: Deficit bugetar uriaş, pensii şi salarii îngheţate, taxe ridicate – Ce urmează?
"Descoperim continuu nereguli în cadrul proiectelor, ori din neştiinţă, ori din rea-voinţă. Nu le descoperim numai noi, le descoperă şi Comisia Europeană. Dacă România nu ia măsuri, riscă corecţii financiare. Până în prezent, programul nostru a avut cele mai mici corecţii financiare de-a lungul timpului. Din 2007 până în prezent, am avut în total doar 12 milioane de euro corecţii financiare la cinci miliarde de euro plătiţi. Deci e ceva pe care niciun stat membru nu a reuşit să obţină. Dar şi beneficiarii trebuie să fie pur şi simplu corecţi, deschişi, fără să mai încerce să facă anumite nereguli ori cu neştiinţă, ori cu bună ştiinţă", le-a spus directorul APDRP celor prezenţi la discuţii.
În acest context, George Turtoi a precizat că pentru următoarea programare a fondurilor europene APDRP intenţionează să pună la punct un sistem simplificat de depunere a proiectelor pe fonduri europene. Acest sistem include "sesiuni mult mai lungi, în care să nu se schimbe condiţiile din ghidul solicitantului" , o selecţie automată a unor proiecte care depăşesc un anumit prag de punctaj, astfel încât să nu fie "aglomerate toate proiectele în evaluare într-o singură perioadă" dar şi comunicare online între beneficiari şi APDRP.
"Deja este implementat, dar nu am putut da în producţie încă pentru că nu mai avem sesiuni pe măsurile respective, un sistem de depunere online a proiectului mai ales pentru măsurile unde sunt proiecte cu finanţare mare, acolo unde beneficiarii toţi au acces la internet, consultanţii de asemenea şi să facem o preselecţie a proiectelor în baza unei aplicaţii depuse online şi ulterior după ce vedem că proiectul este selectat, chemăm omul cu toate documentele şi semnăm contractul de finanţare", a spus George Turtoi.
"Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a avea motive să nu mai cerem documente în plus" le-a mai spus directorul APDRP beneficiarilor de proiecte prin PNDR.
Potrivit lui Turtoi, în anul 2012 au fost depuse 20.000 de proiecte în cadrul PNDR, iar în prezent dintre cele 20.000 de proiecte mai sunt de evaluat aproximativ 5.000 de proiecte.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:13
-
astăzi, 15:11
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer