- Home
- Economic
- SEUL, (23.07.2014, 16:46)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Sud şi România au deschis un centru de cercetare IT în Bucureşti
Ministerul Ştiinţei din Coreea de Sud şi Ministerul pentru Societatea Informaţională din România au deschis, miercuri, un centru de cercetare la Bucureşti, unde vor fi derulate mai multe proiecte în următorii trei ani.
Urmărește
679 afișări
Coreea de Sud şi România au deschis un centru de cercetare IT în Bucureşti (Imagine: Shutterstock)
Potrivit acordului semnat între cele două ministere, centrul dn Bucureşti va identifica proiecte pilot din sectorul IT, pe care le va şi dezvolta ulterior, a anunţat Ministerul pentru Ştiinţă, IT&C şi Planificare din Coreea de Sud, citat de agenţia Yonhap.
România şi Coreea de Sud au convenit să asigure fiecare câte 1 milion de dolari pentru finanţarea de astfel de proiecte.
Principalele domenii de interes vor fi extinderea reţelelor de internet în bandă largă, precum şi îmbunătăţirea infrastructurii publice cheie (Public Key Infrastructure - PKI) şi a securităţii informatice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Sperăm ca, prin lansarea centrului de cooperare IT din România, cele două ţări să dezvolte o colaborare mai strânsă în sectorul tehnologiei", a notat ministerul sud-coreean.
Companiile din Coreea de Sud vor putea căuta oportunităţi de afaceri prin intermediul centrului de la Bucureşti, pentru a profita de dezvoltarea rapidă a sectorului IT din Romania.
România poate funcţiona ca un cap de pod pentru firmele sud-coreene car vor să intre mai puternic pe piaţa europeană, se arată în comunicatul instituţiei.
Ministerul sud-coreean notează că l-a invitat pe ministrul român pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, la o conferinţă cu temă IT care se va desfăşura la Busan, în Coreea de Sud, în perioada 20 octombrie - 7 noiembrie.
Ministerul sud-coreean intenţionează să deschidă un centru similar cu cel de la Bucureşti în Columbia în luna noiembrie. Coreea de Sud a derulat, începând din 2003, astfel de proiecte în Mexic, Chile, Turcia, Africa de Sud, Bulgaria şi Vietnam.
Ministerul pentru Societatea Informaţională a anunţat în martie anul trecut că România a fost inclusă de către Comisia de Comunicaţii din Coreea de Sud într-un program de consultanţă pentru dezvoltarea sectorului IT&C, prin care statul asiatic promovează şi asigură oportunităţi digitale în ţările partenere prin transfer de cunoaştere şi expertiză.
În luna august 2012, România şi Coreea de Sud au semnat un memorandum de înţelegere între cele două state în domeniul IT&C.
Prin programul de consultanţă pentru dezvoltarea IT&C, instituţiile coreene, pe baza unor studii asupra potenţialului de dezvoltare digitală, selectează anumite ţări către care transferă cunoştinţe şi expertiză în domeniul IT prin intermediul unor activităţi de formare, precum vizite de lucru, seminarii şi conferinţe.
Programul are două componente. Prima, politica de consultanţă în IT&C, are ca scop prezentarea experienţei şi expertizei în dezvoltarea IT&C acumulate de Coreea, prin furnizarea către ţările partenere a celor mai bune practici şi studii de caz referitoare la aria de consultanţă solicitată.
Prin a doua componentă, denumită Grupul consultativ pentru telecomunicaţii, Coreea de Sud trimite experţi cu experienţă relevantă în ţările partenere timp de patru luni. pentru a asigura consultanţa la faţa locului pe aspecte specifice legate de politica de telecomunicaţii.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului