- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.03.2017, 07:00)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CORIGENŢI la educaţie. România a alocat CELE MAI MICI cote din PIB pentru educaţie şi sănătate în 2015
România a alocat cea mai mică cotă din PIB pentru educaţie (3,1%) şi una dintre cele mai mici cote pentru sănătate (4,2%) dintre ţările UE, situându-se, de asemenea, printre ţările care alocă mai puţin de 13% din PIB pentru protecţia socială, potrivit datelor din 2015 publicate luni de Eurostat.
Urmărește
698 afișări
România a alocat CELE MAI MICI cote din PIB pentru educaţie şi sănătate din UE în 2015
Potrivit raportului Eurostat, Danemarca (7%), Suedia (6,5%) şi Belgia (6,4%) au înregistrat cele mai mari cote ale cheltuielilor guvernamentale pentru educaţie, în 2015. La polul opus se situează România, care a alocat doar 3,1% din PIB pentru domeniul educaţiei în 2015.
Cote de cel puţin 8% din PIB pentru sănătate au fost alocate de Danemarca (8,6%), Franţa (8,2%), Olanda şi Austria (8%) – cele mai mari din Uniunea Europeană. În schimb, România a alocat, în 2015, 4,2% din PIB pentru sănătate, a doua cea mai mică cotă dintre statele UE, după Cipru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Oreshnik, racheta minune a lui Vladimir Putin cu care face ravagii în Ucraina, este reuşita Vestului decadent
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Cheltuielile guvernamentale pentru protecţie socială au reprezentat o cincime din PIB, reprezentând aproape 40% din cheltuielile totale publice.
Protecţia socială a reprezentat 19,2% din PIB, fiind urmată de sănătate (7,2%), servicii publice (6,2%), educaţie (4,9%) şi afaceri economice (4,3%), în clasamentul cheltuielilor guvernamentale din Uniunea Europeană pe anul 2015.
Domenii precum ordine publică şi securitate (1,8%), apărare (1,4%), cultură, religie (1%) şi protecţia mediului (0,8%) au avut cote mai scăzute în PIB.
Rata cheltuielilor guvernamentale pentru protecţie socială din PIB diferă de la ţară la ţară, de la 9,6% - cât alocă Irlanda - la 25,6%, cota Finlandei. Opt state membre UE - Finlanda, Franţa, Danemarca, Austria, Italia, Suedia, Grecia şi Belgia - acordă cel puţin 20% din PIB protecţiei sociale, în timp ce Irlanda, ţările baltice, România, Cipru, Malta şi Republica Cehă cheltuie mai puţin de 13% din PIB pentru protecţia socială.
România a alocat 11,5% din PIB pentru protecţie socială în 2015, din care 8,5% pentru persoanele în vârstă, 1% pentru bolnavi şi persoane cu dizabilităţi, 0,1% reprezentând venitul minim garantat, 1,1% este alocat pentru familie şi copii, 0,1% din PIB destinat ajutorului de şomaj şi 0,6% este alocat altor categorii.
Citeşte şi: GALERIE FOTO Lotul 2 de 15 km al Autostrăzii Lugoj-Deva se deschide luni şi se va putea circula între Lugoj şi Margina
Citeşte şi: Kruk: Valoarea creanţelor vândute sau externalizare spre colectare a crescut la 3,1 miliarde de euro
Citeşte şi: ANAF taie din sporul de suprasolicitare acordat inspectorilor anti-fraudă. Bugetul, principala cauză
Citeşte şi: Contra CURENTULUI: unu din zece bucureşteni se mută de la PERIFERIE spre centru. Cumpărătorii caută apartamente în proiecte rezidenţiale construite pe lângă birouri
Citeşte şi: FOTO Proba că infrastructura contribuie decisiv la creşterea economică: de la deschiderea autostrăzii încoace, PIB-ul Constanţei a crescut cu o viteză dublă faţă de restul economiei
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe