"Salsi, membră a grupului de firme Angst, este urmaşa directă a fabricii de salam Filippo Dozzi şi poate atesta documentar că este primul producător al Salamului de Sibiu din România. Reţeta originală este anterioară anului 1935. În 1910 s-a înfiinţat în Sinaia fabrica de salam Filippo Dozzi. Documentele aflate în arhiva noastră atestă producţia Salamului de Iarna (Salam de Sibiu) de la data începerii producţiei. Preţ de aproape un secol reţeta şi procesul tehnologic au fost păstrate şi folosite la fabrica Angst din Sinaia", se arată într-un comunicat al Angst.
Vicepreşedintele Angst, Ştefan Pădure, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu există niciun conflict între compania pe care o reprezintă şi Caroli.
"Nu este niciun un conflict între noi şi Caroli. Doar vrem să se ştie că noi suntem cei cu tradiţie în producerea salamului. Producem Salamul de Sibiu, după reţeta lui Filippo Dozzi, de peste 100 de ani", a spus Pădure.
Producătorul de mezeluri Caroli Foods a transmis, luni, un comunicat în care anunţa lansarea Salamului de Sibiu, preparat după reţeta italianului Filippo Dozzi.
"Ideea lansării de către Caroli Foods a Salamului de Sibiu a apărut acum un an de zile. Recuperarea reţetei originale şi cercetarea asociată au reprezentat o investiţie de aproximativ 50.000 de euro. Legenda spune că părintele salamului de Sibiu este un italian, Filippo Dozzi, care a deschis la Sinaia o fabrică de salamuri la începutul secolului 20. Salamul era fabricat numai iarna de către mezelari din Sibiu. La export, salamul era trecut prin vama Sibiu, acesta fiind motivul pentru care denumirea i-a rămas Salam de Sibiu", se menţiona în comunicatul Caroli.
Angst deţine două fabrici de produse fierte în Buftea şi Cluj, o fabrică de produse crud-uscate în Sinaia, o fermă de vaci şi o fabrică de lactate în judeţul Teleorman.