- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cosmote: Reducerea tarifelor de interconectare va stimula competiţia
Decizia ANC privind reducerea tarifelor de interconectare este conformă cu recomandările făcute de Comisia Europeană şi va stimula şi mai mult competiţia pe piaţa telecomunicaţiilor, în beneficiul utilizatorilor finali, a declarat directorul general al Cosmote România, Stefanos Theocharopoulos.
Cosmote: Reducerea tarifelor de interconectare va stimula competiţia
"Cosmote România este de părere că decizia ANC de trecere la faza următoare de reducere a tarifelor de interconectare pentru toţi operatorii este conformă cu cele mai recente recomandări făcute de Comisia Europeană. Acestea au scopul de a stimula şi mai mult competiţia pe piaţa de telecomunicaţii, în beneficiul utilizatorilor finali", a afirmat, marţi, într-un comunicat, reprezentantul Cosmote România.
Anterior, reprezentanţii operatorului au spus că decvizia ANC privind reducerea tarifelor de interconectare necesită o analiză amănunţită, pentru a vedea care este potenţialul impact asupra Cosmote România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) a dat publicităţii, săptămâna trecută, un proiect de decizie care prevede reducerea tarifelor de interconectare ale Cosmote România, Telemobil şi RCS&RDS de la 1 februarie 2009, cu procentaje cuprinse între 3% şi 28%.
Astfel, Cosmote România şi Telemobil vor practica, de la 1 februarie 2009, un tarif de interconectare de 0,064 euro/minut, iar RCS&RDS de 0,0721 euro/minut. În prezent, tarifele de interconectare ale Cosmote România, Telemobil şi RCS&RDS sunt de 0,082 euro/minut, 0,0801 euro/minut şi 0,0743 euro/minut, fiind o valoare medie estimată pe baza cursului de schimb euro/dolar din 19 noiembrie, conform datelor prezentate de ANC.
Totodată, aşa cum a stabilit autoritatea de reglementare în 2006, Orange România şi Vodafone România vor practica, de la 1 ianuarie 2009, un tarif de 0,0503 euro/minut, în scădere cu 21,4% faţă de cel practicat în prezent.
Reprezentanţii Vodafone România au afirmat, săptămâna trecută, că propunerea ANC privind scăderea tarifelor de interconectare este o iniţiativă discriminatorie pentru Vodafone şi Orange, de natură să descurajeze competiţia, intrând în contradicţie cu ultimele recomandări ale Comisiei Europene.
La rândul lor, reprezentanţii Orange România au apreciat că varianta propusă de ANC este inacceptabilă şi prejudiciază interesul consumatorilor.
Potrivit lui Theocharopoulos, Cosmote România este compania care trebuie să opereze cea mai mare reducere a tarifelor de interconectare, dar propunerea ANC nu va afecta planurile pe termen lung.
"Apreciem acest lucru normal şi de aşteptat, având în vedere creşterea substanţială a bazei de clienţi înregistrată în ultimii trei ani. Scăderea tarifului de interconectare al Cosmote de la 8,2 la 6,4 eurocenţi/minut nu afectează planurile companiei pe termen lung, având în vedere faptul că suntem cel mai dinamic operator de telefonie mobilă de pe piaţă", a spus Theocharopoulos.
Cosmote România şi-a relansat operaţiunile în luna decembrie 2005, când baza de clienţi se situa sub 50.000 de utilizatori. La finele lunii iunie a acestui an, operatorul român avea peste 4,6 milioane de clienţi.
Theocharopoulos consideră că, în ultimii trei ani, scăderea tarifelor percepute utilizatorilor finali la nivelul întregii pieţe a fost determinată de competiţia agresivă lansată de Cosmote, şi nu de reducerea tarifelor de interconectare.
"Înainte de Cosmote, piaţa de telefonie mobila din România era dominată de numai doi operatori de telefonie mobilă", a încheiat reprezentantul operatorului.
Piaţa locală de telefonie mobilă totalizează circa 25 milioane de numere.
Parte a grupului elen de telecomunicaţii mobile Cosmote, filiala locală ocupă a trei poziţie în ierarhia operatorilor de profil după dimensiunea portofoliului, după Orange România şi Vodafone România.
Atât Cosmote, cât şi Romtelecom fac parte din grupul elen OTE.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO