Cosmote România analizează diverse variante pentru lansarea de oferte de Internet de bandă largă

Cosmote România analizează toate posibilităţile prin care poate contracara ofensiva subsidiarelor locale ale grupurilor Orange şi Vodafone pe segmentul serviciilor de Internet de bandă largă (broadband), una din modalităţi fiind participarea la licitaţia pentru licenţele de tip WiMAX.

Urmărește
143 afișări
Imaginea articolului Cosmote România analizează diverse variante pentru lansarea de oferte de Internet de bandă largă

Tereza Vâlcan, directorul de comunicare al companiei Cosmote (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem conştienţi că lipsa licenţei 3G ne împiedică să lansăm servicii de Internet de bandă largă. Analizăm în prezent mai multe scenarii prin care să contracarăm ofensiva Orange România şi Vodafone România în acest domeniu, pentru a lansa oferte similare celor doi competitori", a declarat directorul general al Cosmote România, Stefanos Theocharopoulos, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii presei.

El a afirmat că una din posibilităţi ar putea fi achiziţionarea unei licenţe naţionale de tip WiMAX, Cosmote România fiind interesată să participe la licitaţia pe care o va organiza în acest sens Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI).

Tehnologia WiMAX permite furnizarea de servicii de Internet la viteze ridicate, pe arii extinse, de până la 65 kilometri, prin tehnologii fără fir.

Standardul tehnologic WiMAX (Woldwide Interoperability for Microwave Access) a fost creat de către grupul american Intel.

Directorul de comunicare al companiei, Tereza Vâlcan, a adăugat că se ia în calcul şi posibilitatea ca operatorilor Telemobil sau RCS&RDS să li se retragă dreptul de utilizare a licenţei 3G, dacă nu reuşesc să respecte cerinţele din caietul de sarcini până la expirarea primului termen de verificare, 30 iunie 2008.

Telemobil şi RCS&RDS au câştigat ultimele două licenţe de telecomunicaţii de generaţia a treia (3G) în luna octombrie 2006.

Vâlcan a mai spus că operatorul aşteaptă în acest an un verdict în procesul iniţiat de Cosmote România împotriva organizatorului licitaţiei 3G, fostul Inspectorat General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI), în prezent reprezentat de ANRCTI.

Întrebat care sunt estimările Cosmote România privind numărul de clienţi la finele anului 2008, Theocharopoulos a evitat să avanseze o cifră, dar a afirmat că operatorul urmăreşte în continuare creşterea portofoliului de clienţi.

"Ne aşteptăm ca dinamica de creştere a bazei de clienţi consemnată în 2007 să se menţină şi în acest an", a spus şeful Cosmote România.

Şeful Cosmote România a spus că operatorul român va trece în 2008 pe profit operaţional şi pe câştig net în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici