Într-o serie de declaraţii transmise duminică de televiziunea ABC, preluată de Reuters, Geithner nu a dorit să comenteze ipoteza unui apel către Congres pentru noi fonduri pentru susţinerea sistemului financiar, afirmând numai că „vom depăşi acest obstacol când vom ajunge la el”.
Totodată, şeful finanţelor din SUA a anunţat că unele bănci vor necesita „volume mari de asistenţă” şi a încurajat instituţiile fiannciare să relanseze creditarea, avertizând însă că speranţele ca băncile să iasă pe cont propriu din criză sunt eronate.
Geithner a susţinut programul anunţat în timpul săptămânii pentru eliminarea de active toxice în valoare totală de 1.000 miliarde de dolari cu participarea investitorilor privaţi, declarându-se convins că un parteneriat public-privat în acest scop este cea mai bună abordare, iar iniţiativa va prezenta „condiţii solide petnru protejarea contribuabilului”.
Oficialul susţine că actualul guvern al Statelor Unite abordează criza mult mai agresiv decât au facut-o autorităţile care s-au confruntat cu turbulenţele din anii ’80, iar efectele acestei abordări au început deja să se vadă.