- Home
- Economic
- LONDRA, (11.02.2016, 15:47)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Costul de împrumut al Marii Britanii la MINIM ISTORIC, de peste zece ori sub cel din secolul XVII
Costul la care se împrumută Marea Britanie a scăzut la un nou minim istoric joi, de 1,29%, în contextul temerilor privind economia globală, dobânda actuală fiind de peste zece ori mai mică decât camăta plătită de regi în secoul al XVII-lea, la debutul pieţei.
Urmărește
2436 afișări
Costul de împrumut al Marii Britanii la MINIM ISTORIC, de peste zece ori sub cel din secolul XVII (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)
Randamentul a coborât joi la un minim istoric de 1,29% pentru obligaţiunile pe zece ani, considerate de referinţă pentru costurile de împrumut ale Marii Britanii, potrivit Reuters.
Cererea ridicată pentru obligaţiunile britanice, deşi conduce la un cost mai redus al statului cu datoria, reflectă temerile investitorilor, care evită plasamentele considerate mai riscante, dar şi cu randamente mai ridicate.
Costurile de împrumut pe care le plătesc autorităţile de la Londra sunt cele mai mici încă de la debutul acestei pieţe, în secolul XVII, potrivit editorului Sky News Ed Conway, citat de publicaţia The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Este puţin probabil ca regii britanici să se fi putut împrumuta mai ieftin. Nu-şi plăteau frecvent datoriile, din cauza costurilor ridicate ale vieţii de la curte şi ambiţiilor militare", notează The Guardian.
Citeşte şi: Marea Britanie o va nominaliza pe Christine Lagarde pentru al doilea mandat la conducerea FMI
Potrivit Universităţii din Reading, regii medievali se împrumutau la dobânzi care puteau ajunge şi la 40% în timp ce război.
"Dobânzile medievale pot fi dificil de identificat, deoarece acestea trebuiau mascate pentru a ocoli interdicţia Bisericii în ce priveşte camăta, dar am ajuns la concluzia că regii putea împrumuta la o dobândă anualizată de 15% când finanţele statului erau stabile, dar această dobândă ar putea urca la peste 40% în perioade de presiune financiară, mai ales în perioade de război", au afirmat academicienii Reading.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe