- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Costul împrumuturilor pe termen scurt ale Italiei a scăzut la jumătate
Costul împrumuturilor pe termen scurt ale Italiei a scăzut la jumătate miercuri, datorită optimismului investitorilor generat de noul program de austeritate al guvernului de la Roma şi de finanţarea ieftină obţinută recent de băncile din zona euro de la Banca Centrală Europeană(BCE).
Costul împrumuturilor pe termen scurt ale Italiei a scăzut la jumătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Trezoreria italiană a vândut titluri pe termen de şase luni la un randament mediu de 3,25%, în scădere de la nivelul record de 6,5% înregistrat cu o lună în urmă.
Analiştii au avertizat însă că tensiunile ar putea reapărea cu uşurinţă pe pieţe şi au indicat că un nou test va avea loc joi, câmd Italia va scoate la vânzare obligaţiuni pe termen lung în valoare de până la 8,5 miliarde de euro.
"În ultima lună au avut loc multe schimbări. Guvernul a obţinut un vot de încredere pentru programul de austeritate, iar BCE a acţionat pentru susţinerea băncilor", a declarat un trader de obligaţiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Cererea de titluri pe şase luni a fost de 1,69 ori oferta, fiind în creştere de la 1,5 ori în noiembrie.
Emisiunea de titluri este prima din Italia după ce BCE a oferit băncilor din zona euro împrumuturi în valoare totală de 490 miliarde de euro, pe termen de trei ani, pe 21 decembrie.
Incertitudinile legate de cât din aceste fonduri vor fi folosite la achiziţia de obligaţiuni suverane au afectat randamentele obligaţiunilor Italiei şi Spaniei.
Randamentul obligaţiunilor italiene pe termen de 10 ani a revenit peste 7% în această săptămână, diferenţa faţă de obligaţiunile germane de referinţă fiind de peste 5 puncte procentuale.
Miercuri, randamentul acestor obligaţiuni este de 6,8%, cu 4,89 puncte peste cel al obligaţiunilor germane.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO