- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Costurile achiziţiei de combustibili pentru iarnă, estimate la 1,3 mld. euro
Costurile de achiziţie a combustibililor pentru perioada de iarnă, destinate asigurării alimentării cu energie electrică şi termică, sunt estimate la 4,32 miliarde lei (1,3 miliarde de euro), dintre care 254 milioane lei din credite, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.
Cea mai mare parte a fondurilor necesare aprovizionării cu combustibili în perioada 1 octombrie 2007- 31 martie 2008 va fi acoperită din sursele proprii ale producătorilor de energie electrică şi termică aflaţi în coordonarea unor instituţii de stat.
Companiile Termoelectrica, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Electrocentrale Galaţi şi Electrocentrale Deva, aflate în coordonarea Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), vor acoperi o parte din fondurile de achiziţie prin contractarea unor împrumuturi estimate la 174 de milioane de lei, au afirmat sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Totodată, unităţile CET Braşov, Electrocentrale Oradea, Energomur Târgu Mureş, Termica Târgovişte şi Termica Botoşani, aflate în coordonarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), vor contracta credite în valoare de 80 de milioane de lei.
"Pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a Sistemului Electroenergetic Naţional în perioada de iarnă vor trebui achiziţionate aproximativ 16,3 milioane de tone de lignit, două milioane de tone de huilă, circa 3,5 miliarde metri cubi de gaze naturale şi 300.000 tone de păcură", au afirmat sursele.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO