- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Costurile asigurării datoriilor României împotriva riscului de neplată au urcat, după decizia CC
Costul asigurării datoriilor României a urcat uşor atât pentru scadenţa la trei ani, cât şi pentru maturitatea de cinci ani, influenţat de decizia Curţii Constituţionale (CC), care a declarat neconstituţionale unele dintre măsurile de austeritate propuse de Guvern.
Costurile asigurării datoriilor României împotriva riscului de neplată au urcat, după decizia CC (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Astfel, prima de risc (credit default swaps CDS) pentru datoriile României a atins nivelul de 378 puncte de bază (3,78% - n.r.) pentru scadenţa la cinci ani, de la 371 puncte cât era cotată joi, în timp ce pentru scadenţa la trei ani aceasta a urcat de la 352 puncte la 360 puncte.
Prima de risc la cinci ani s-a cotat mai sus în 8 iunie, la 416 puncte, în timp ce pentru scadenţa la trei ani s-a situat la 407 puncte.
CDS-urile măsoară costul asigurării datoriilor faţă de default şi determină totodată randamentul cerut de investitorii străini pentru achiziţia de titluri suverane. În plus, CDS-urile influenţează şi costul finanţării externe de către companii şi bănci.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Curtea Constituţională a decis, vineri, cu majoritate de voturi, că sunt neconstituţionale unele dintre măsurile de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, care reglementau în principal diminuarea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%.
Decizia de vineri a Curţii Constituţionale, care respinge articole din legile austerităţii, pune Guvernul în imposibilitatea de a aplica vreuna dintre măsurile prevăzute în respectivele acte normative, întrucât acestea se vor întoarce la Parlament pentru a fi puse în acord cu legea fundamentală.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE