- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COVID-ul şi războiul pun în pericol cafeaua. Preţul cafelei este la maximul ultimilor 10 ani, iar analiştii spun că mai are de urcat
Preţul cafelei a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, iar analiştii se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue până în 2023, relatează CNBC.
COVID-ul şi războiul pun în pericol cafeaua. Preţul cafelei este la maximul ultimilor 10 ani, iar analiştii spun că mai are de urcat
Contractele de cafea cu livrare în decembrie au încheiat şedinţa de tranzacţionare de luni la 2,34 dolari pe livră. Joi, contractele futures pe cafea de la Intercontinental Exchange din New York au ajuns la 2,46 dolari, marcând cel mai ridicat preţ din 2011, când a depăşit 3 dolari pe livră.
Între timp, preţul de referinţă al Asociaţiei Internaţionale a Cafelei a fost vineri de 2,07 dolari pe livră, în creştere cu 85% faţă de anul trecut.
Ole Hansen, şeful departamentului de strategie pentru mărfuri de la Saxo Bank, a declarat pentru CNBC că, în ultimele 12 luni, "o furtună perfectă de evenimente a conspirat pentru a da un impuls iubitelor noastre boabe".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Hansen a adăugat că aceste fenomene meteorologice nefavorabile vor afecta producţia mai târziu în acest an, precum şi în 2022 şi, potenţial, chiar şi în 2023.
Pe lângă vremea nefavorabilă, constrângerile legate de aprovizionarea la nivel mondial au avut un impact substanţial asupra pieţei cafelei, deoarece producătorii şi companiile care prelucrează cafeaua se află adesea în ţări diferite. Incertitudinea de pe piaţă provine, de asemenea, din ţări exportatoare precum Etiopia, care se află în pragul unui război civil, şi Vietnam, care înregistrează o creştere a cazurilor de Covid-19 care ar putea afecta producţia.
"Cred că, în ansamblu, avem o piaţă care, pentru prima dată în ultimii ani, începe să arate o oarecare înăsprire", a adăugat Hansen.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO