- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.02.2015, 16:39)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Credit Europe Bank reduce joi dobânzile la creditele în franci elveţieni prin actualizarea LIBOR
Credit Europe Bank va reduce joi dobânzile la toate creditele în franci elveţieni cu dobândă variabilă, prin actualizarea anticipată a indicelui LIBOR valabil miercuri, 4 februarie, măsura fiind aplicată până la următorul termen de revizuire prevăzut în fiecare contract, a anunţat banca.
Urmărește
728 afișări
Credit Europe Bank reduce joi dobânzile la creditele în franci elveţieni prin actualizarea LIBOR (Imagine: Shutterstock)
"Înţelegem impactul economic al evoluţiei recente a cursului de schimb al CHF asupra clienţilor noştri şi suntem preocupaţi de găsirea de soluţii pentru susţinerea lor în faţa consecinţelor unui mediu valutar volatil", au transmis oficialii Credit Europe Bank România într-un comunicat.
Astfel, rata dobânzii se va reduce pentru toate creditele în franci elveţieni cu dobândă variabilă, inclusiv pentru cele aflate în perioada de restructurare, prin actualizarea indicelui LIBOR (luat în calcul la stabilirea dobânzii pentru creditele în franci elveţieni, alături de marja băncii) valabil la 4 februarie, care este cotat la -0,869% pentru termenul de trei luni şi la -0,76% pentru termene de şase luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
LIBOR (London Interbank Offered Rate) este rata de referinţă la calcularea dobânzilor interbancare pe piaţa londoneză.
"Vom analiza de asemenea soluţii suplimentare pentru clienţii noştri, împreună cu aceştia, în funcţie de evaluarea individuală a acestora", se mai spune în comunicat.
Banca susţine că imediat după evoluţia ascendentă a cursului de schimb franc elveţian - leu a oferit un curs valutar favorabil faţă de cursul standard afişat la casă tuturor clienţilor care s-au prezentat în sucursale pentru a efectua rambursări de credite în CHF.
Credit Europe Bank este a opta instituţie de credit care anunţă măsuri de reducere a efectelor aprecierii francului în raport cu leul pentru clienţii cu credite în franci elveţieni.
Astfel, OTP şi Millennium Bank au redus marja de dobândă cu 1,5 puncte procentuale pentru o perioadă de trei luni, iar Raiffeisen Bank a scăzut dobânda cu cinci luni înainte de termenele contractuale.
Volksbank va menţine până la 17 aprilie cursul de schimb franc/leu folosit de bancă la 31 decembrie, de 3,8035 lei, Piraeus Bank va propune soluţii individuale pentru clienţii cu împrumuturi în franci. La rândul său, Banca Românească a decis să scadă dobânda pentru creditele în CHF cu circa 0,8 puncte, prin aplicarea indicelui LIBOR la 3 luni valabil luni, 26 ianuarie, care se situa la -0,954%. Bancpost a aplicat din 29 ianuarie reducerea dobânzii cu 0,8 puncte procentuale pentru toţi clienţii săi persoane fizice cu credite în franci.
Cursul pentru francul eleveţian anunţat de BNR a scăzut miercuri cu 3 bani, la 4,1611 lei, după ce moneda elveţiană a urcat marţi şi a pus capăt unei serii de şase şedinţe de declin. Referinţa pentru franc a scăzut astfel cu 0,7%, de la 4,1912 lei la 4,1611 lei.
Francul elveţian a atins pe 23 ianuarie un maxim istoric, de 4,5817 lei, după mai multe şedinţe în care a doborât record după record, ca urmare a eliminării a plafonului minim de 1,2 franci/euro impus de Banca Elveţiei.
La maximul de 4,5817 lei, francul era în urcare cu 22,5% faţă de cursul de 3,7415 lei înregistrat miercuri, 14 ianuarie, înainte de decizia Băncii Elveţiei de a renunţa la plafon.
În prezent, francul se plasează cu 9,2% sub recordul din 23 ianuarie, dar se află cu 11,2% peste referinţa BNR din 14 ianuarie, ultima înainte de anunţul Băncii Elveţiei.
Peste 75.000 de persoane fizice au credite în franci elveţieni, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci. În total, 14 instituţii de credit au acordat finanţări în franci elveţieni.
Din totalul debitorilor cu împrumuturi în CHF înregistrate în bilanţurile băncilor, aproape o treime (32%) se regăsesc la Bancpost, 24% la Volksbank, 20% la Pireus Bank, 11% la Raiffeisen, 7% la Banca Românească şi 2% la OTP Bank.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Isărescu: Trei sferturi dintre datornicii în franci elveţieni au venituri lunare sub 2.500 lei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe