Creditarea în zona euro a crescut în iulie cu 0,9%, insuficient potrivit analiştilor

Creditarea populaţiei şi a firmelor din zona euro a crescut în iulie cu 0,9%, însă finanţările pentru companii nu indică o revenire pe un trend pozitiv, potrivit analiştilor.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Creditarea în zona euro a crescut în iulie cu 0,9%, insuficient potrivit analiştilor

Creditarea în zona euro a crescut în iulie cu 0,9%, insuficient potrivit analiştilor (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Pentru iunie, creşterea creditării a fost revizuită de la 0,3% la 0,5%.

Împrumuturile pentru populaţie au avansat cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cele către companii au continuat să scadă, cu 1,3%, după un declin de 1,6% în iunie.

"Nu se întrevede nicio inversare a tendinţei creditelor acordate companiilor, esenţiale pentru susţinerea creşterii economice", a declarat Michael Schubert, analist la Commerzbank.

Având în vedere reticenţa la acordarea creditelor şi vulnerabilitatea unor bănci din state periferice din zona euro, considerate fragile, BCE va continua o perioadă politica de măsuri excepţionale de susţinere a sectorului financiar, a arătat Ben May, analist la Capital Economics.

BCE a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul scăzut record de 1% din mai 2009, iar analiştii nu se aşteaptă la o modificare a acesteia înainte de sfârşitul anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici