- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.12.2024, 11:46)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creşte preţul pretrolului. Motivul principal, tensiunile geopolitice
Preţurile petrolului au crescut uşor miercuri, fiind influenţate de tensiunile geopolitice şi de aşteptările privind prelungirea reducerilor de producţie de către OPEC+, scrie Reuters.
Urmărește
169 afișări
Creşte preţul pretrolului. Motivul principal, tensiunile geopolitice
Preţurile petrolului au înregistrat o uşoară creştere miercuri, Brent ajungând la 73,85 dolari pe baril (+0,3%), iar West Texas Intermediate (WTI) la 70,13 dolari pe baril (+0,3%). Creşterea vine după o majorare de 2,5% înregistrată marţi, cea mai mare din ultimele două săptămâni.
Tensiunile geopolitice contribuie la menţinerea preţurilor. În Orientul Mijlociu, Israelul a avertizat că va relua atacurile împotriva Hezbollah dacă armistiţiul va eşua, iar avansul rebelilor în Siria ameninţă să implice forţe din ţări producătoare de petrol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
-
Ce ar include planul de pace al lui Trump privind războiul din Ucraina? Aderarea Ucrainei la NATO, scoasă din calcul
În acelaşi timp, pieţele anticipează o prelungire a reducerilor de producţie de către OPEC+ până la sfârşitul primului trimestru din 2025, potrivit unor surse din industrie.
Deşi OPEC+ are în plan eliminarea treptată a reducerilor, analiza Commbank estimează o creştere a ofertei de petrol non-OPEC cu 1,5 milioane de barili pe zi în 2025, ceea ce depăşeşte creşterea cererii globale, preconizată la 1 milion de barili pe zi.
Cererea slabă din China, cel mai mare importator de petrol, generează, de asemenea, îngrijorări. În SUA, stocurile de petrol au crescut cu 1,2 milioane de barili săptămâna trecută, iar cele de benzină cu 4,6 milioane de barili.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe