Creşterea economică influenţată de datele demografice. Italia stă cel mai rău din Europa: populaţia îmbătrâneşte rapid, iar natalitatea este în scădere

Italia stă cel mai rău din Europa într-un clasament al dezvolltării economice în raport cu evoluţia demografică. Populaţia îmbătrâneşte rapid, iar natalitatea este în scădere, ceea ce pune presiune pe economia ţării, au stabilit specialiştii.

Urmărește
191 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică influenţată de datele demografice. Italia stă cel mai rău din Europa: populaţia îmbătrâneşte rapid, iar natalitatea este în scădere

Creşterea economică influenţată de datele demografice. Italia stă cel mai rău din Europa: populaţia îmbătrâneşte rapid, iar natalitatea este în scădere

Datele demografice ale Italiei sunt cele mai proaste din Europa în ceea ce priveşte potenţialul de creştere economică între 2023 şi 2040, a stabilit Scope Ratings, potrivit Reuters.

Italia are o populaţie care îmbătrâneşte rapid şi care pune presiune pe finanţele publice ale ţării. În plus, anul trecut, numărul naşterilor în Italia a scăzut pentru al 15-lea an consecutiv, ajungând la un nou nivel minim record de 379.000, cel mai mic număr de la unificarea ţării în 1861, arată datele oficiale.

„Populaţia de vârstă activă a Italiei va înregistra o scădere de aproape 19% între 2023 şi 2040 – cea mai mare reducere din Europa – depăşind reducerile aşteptate în Germania, Spania (ambele la 14%) şi Franţa (2%)”, a transmis agenţia într-un raport.

De asemenea, forţa de muncă în scădere în cea de-a treia economie a zonei euro subliniază „importanţa tot mai mare a reformelor pieţei muncii pentru perspectivele economice pe termen lung ale Italiei”.

Rata de ocupare a ţării este deja cea mai scăzută din Uniunea Europeană. Anul trecut, 66,3% dintre italienii cu vârsta cuprinsă între 20-64 de ani aveau un loc de muncă, comparativ cu media UE de 75,3%, potrivit datelor Eurostat. Situaţia este critică în special pentru femei, care încearcă să îmbine maternitatea şi munca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici