Creşterea exporturilor din China se intensifică, în ciuda diminuării cererii globale

Creşterea exporturilor chinezeşti a accelerat în mod neaşteptat în luna iulie, oferind un impuls încurajator economiei, care se străduieşte să se redreseze după o cădere bruscă, provocată de COVID, deşi importurile au rămas slabe, scrie Reuters.

Urmărește
1730 afișări
Imaginea articolului Creşterea exporturilor din China se intensifică, în ciuda diminuării cererii globale

Creşterea exporturilor din China se intensifică, în ciuda diminuării cererii globale

Expedierile au crescut cu 18,0% în iulie faţă de anul precedent, cel mai rapid ritm din acest an, au arătat duminică datele vamale oficiale, comparativ cu o creştere de 17,9% în iunie şi depăşind aşteptările analiştilor, care se aşteptau la 15,0%.

Analiştii se aşteptau ca exporturile să se diminueze pe fondul semnelor tot mai mari de reducere a consumului global.

Un sondaj global privind fabricile publicat săptămâna trecută a arătat că cererea a slăbit în iulie, indicii comenzilor şi producţiei scăzând la cele mai slabe niveluri de la debutul pandemiei COVID-19 la începutul anului 2020.

Sondajul oficial al industriei prelucrătoare din China a indicat că activitatea s-a contractat luna trecută, ceea ce a ridicat temerile că redresarea economiei după blocajele generalizate din primăvară va fi mai lentă şi mai accidentată decât se aştepta.

Dar au existat semne că întreruperile din lanţul de transport şi de aprovizionare cauzate de blocaje au continuat să se atenueze, exact la timp pentru expeditorii care se pregătesc pentru vârful cererii de cumpărături de sfârşit de an.

Importurile au crescut cu 2,3% faţă de anul precedent, faţă de creşterea de 1% din iunie şi au ratat prognoza de creştere de 3,7%.

Analiştii s-au aşteptat ca dinamica importurilor să se intensifice modest în a doua jumătate a anului, susţinută de echipamentele şi produsele de bază legate de construcţii, pe măsură ce guvernul îşi intensifică cheltuielile de infrastructură.

Luna trecută, China a înregistrat un excedent comercial record de 101,26 miliarde de dolari, ca urmare a valorii scăzute a importurilor, dar a creşterii solide a exporturilor. Analiştii prognozaseră un excedent comercial de 90,0 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici